Care Plus deet producten opnieuw in winkelrekken

Gepost op 29 april 2015  ¤  tags: gear      Reageer

Care Plus

Vanaf de 2de helft van mei 2015 zullen er weer DEET-bevattende producten van Care Plus op de Belgische markt verkrijgbaar zijn. De marktleider in insectenwerende middelen verkreeg op 9 april laatstleden van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu – na goedkeuring van het Comité voor Advies inzake Biociden (CAB) - de nodige toelatingen om terug in België verkocht te mogen worden. Care Plus zal daardoor opnieuw 4 DEET-bevattende producten beschikbaar stellen voor de Belgische consument. Zo kan die zich opnieuw optimaal beschermen tegen gevaarlijke muggen en teken. Eind september 2012 bleek Care Plus nog geen gevolg gegeven te hebben aan een nationale maatregel die fabrikanten van biocides verplicht om een aanvraag in te dienen om dergelijke producten te mogen verkopen. Het bedrijf diende hierdoor z’n DEET-gamma uit de Belgische winkelrekken te halen, ook al werden deze reeds sinds tientallen jaren verkocht op de Belgische markt en waren de producten feilloos.

Nordisk Telemark 2 ULW: lichtste tent ter wereld

Gepost op 07 april 2015  ¤  tags: gear      Reageer

Nordisk

Telemark 2 ULW van Nordisk
de lichtste tweepersoonstent ter wereld

De Telemark 2 ULW is 's werelds lichtste tweepersoonstent - en hij doet geen toegevingen op vlak van kwaliteit of functionaliteit. Telemark 2 is wereldnieuws voor de enthousiaste outdoorliefhebber en competitieve avontuurlijke racers.

Als je met je hotelkamer in de vorm van een tent op je rug moet rondrennen is het gewicht van cruciaal belang. Hoe minder gewicht je de berg op moet sjouwen of van punt A naar punt B moet lopen, hoe beter. Maar de tent moet ook eenvoudig op te zetten zijn en je een droge nacht kunnen bieden na een zware trekkingdag in de bergen. De nieuwe Telemark 2 ULW tent van Nordisk doet dit allemaal.

De Telemark 2 ULW is 's werelds lichtste tent met dubbeldaksconstructie voor twee personen en weegt amper 880 gram.
Telemark is ideaal voor avontuurlijke racers die met zo weinig mogelijk gewicht willen lopen. Maar het blijkt ook een populaire tent voor trekkers en wandelaars die willen besparen op gewicht.

Opgezet biedt de Telemark 2 plaats voor twee grote wandelaars en er is zelfs een kleine ruimte voor schoenen of een kleine hoeveelheid bagage tussen de buiten- en de binnentent.

Specificaties:
- Aantal personen: 2
- Gewicht: 880 gram
- Pakformaat: 12x41 cm
- Kleuren: Forest Green en Burnt Red
- Waterkolom: Buitentent: 2000 mm Grondzeil: 8000 mm
- Windtest: 17.5m/sec. (storm, frisse storm)

Awards: German Design Award, The Great Outdoors Award, Oppad Outdoor Award, iF Product Design Award

Meer informatie: Nordisk

Doe mee en win!

Gepost op 04 maart 2015  ¤  tags: gear      Reageer

win win

Recent kreeg Egide Gregoire de SOGzilla in handen om uitvoerig te testen. Zijn bevindingen zijn te lezen in deze review. In samenwerking met Hombel Marketing, de invoerder van SOG in België, geven we met TheOutdoors.be voor deze gelegenheid een prachtig mes weg: de SOG Field Pup II, een prachtig vast mes van superieure kwaliteit.

Klik hier om deel te nemen

Verslag: Huttentocht langs de Alta Via 1

Gepost op 27 februari 2015  ¤  tags: dolomieten  hiking  italie      Reageer

Schotland

In de zomer van 2013 trok ik met Nele naar de Italiaanse Dolomieten om daar een huttentocht te begeleiden voor de SNHikers. Gedurende 8 dagen wandelen we van Rifugio Pederu naar de Rifugio Tissi over de Alta Via 1. Joris was een van de deelnemers en schreef hierover een kort verslagje met mooie foto's.

Klik hier voor het verslag

Nieuwe klimzaal in Stekene

Gepost op 11 januari 2015  ¤  tags: klimmen      Reageer

TNF Fuseform

De nieuwe klimzaal in de sporthal van Stekene is afgewerkt en opent op 14 januari officieel haar deuren voor het publiek.

De zaal werd gebouwd door het gemeentebestuur, maar zal beheerd worden door de Vlaamse Bergsport Waasland (VBW) en de Klim-en Bergsportfederatie (KBF). Beide organisaties hebben de inrichting voor hun rekening genomen en zullen regelmatig nieuwe parcours laten aanbrengen. Hiervoor ontvangt ze jaarlijks een exploitatievergoeding. Dit bedrag zal besteed worden aan het dagelijkse onderhoud aan de wanden, de jaarlijks keuringen, de vervanging van het materiaal en het aanstellen van routebouwers voor het tijdig vernieuwen van klimroutes. "Dit is goed nieuws voor de klimliefhebber uit onze provincie want ze kunnen voortaan in de eigen regio trainen", zegt woordvoerder Jean-Pierre Longerstay. "Tot op heden moesten de 400 leden van de Bergsport Waasland buiten de provincie gaan om aan hun trekken te komen. Er zullen ook regelmatig initiaties en opleidingen georganiseerd worden. Het is niet de bedoeling om mensen toe te laten zonder enige klimervaring. Een klimvaardigheidsbewijs is een vereiste om te mogen klimmen in deze zaal." De klimzaal is elf meter hoog en vijftig vierkante meter groot. De moeilijkheidsgraad van de routes varieert van beginnersniveau 3A tot routes 7C voor gevorderden. De zaal is tevens ook uitgerust met een balkon op het eerste verdiep waar publiek kan plaatsnemen tijdens wedstrijden. Ondertussen worden de eerste routes op de klimwanden gebouwd. Vanaf 14 januari opent de klimzaal officieel haar deuren voor het publiek. Op vrijdagavond 6 februari om 20 uur organiseert de Vlaamse Bergsport Waasland een clubavond in de sporthal in Stekene. Er is ook een demonstratie indoorklimmen door de eigen jeugdwerking.

Meer informatie: Vlaamse Bergsport Waasland

Review: HANWAG - Alverstone Lady Gtx

Gepost op 21 oktober 2014  ¤  tags: review  gear      Reageer

hanwag

Afgelopen half jaar hebben we de schoen uitvoerig kunnen testen tijdens tochten doorheen de Ardennen, Hoge Kempen, Voerstreek en als kers op de taart gedurende twee meerdaagse trekkings doorheen Andorra en het Nationaal Park Aigues Tortes.

Klik hier voor de review

Review: AKU - Superalp NBK HI GTX

Gepost op 15 oktober 2014  ¤  tags: gear  review      Reageer

AKU

Afgelopen zomer 2014 hebben we de AKU Superalp NBK HI GTX uitvoerig kunnen testen tijdens twee meerdaagse trekkings doorheen Andorra en het Nationaal Park Aigues Tortes.

Klik hier voor de review

Verslag: Winterhiking in IJsland

Gepost op 08 oktober 2014  ¤  tags: ijsland      Reageer

Schotland

IJsland is een parel voor elke natuurliefhebber. Hoewel de zomer bekend staat als het mooiste seizoen, biedt de winter enorm veel mogelijkheden in dit wonderlandje. In het kader van zijn studies verbleef Quinten Verdonck een schooljaar (2013-2014) in Reykjavik, de hoofstad van IJsland. Doorheen de winter beklom hij een aantal toppen waarvan Akrafjall, Esja en Hengill in onderstaand verslag aan bod komen.
Deze bijdrage werd geschreven door Quinten Verdonck.

Klik hier voor het verslag

Review: Osprey Exos 48 en 58

Gepost op 24 september 2014  ¤  tags: review  gear      Reageer

Osprey

Afgelopen zomer kregen we de kans om zowel de Exos 48 als de Exos 58 uitvoerig te testen tijdens meerdere trekkings in de Spaanse Pyreneeen en Andorra. De Exos 48 werd gebruikt tijdens een huttentocht doorheen het Nationaal Park Aigues Tortes.
Voor een zesdaagse trekking rondom Andorra kozen we voor het grotere broertje, de Exos 58, aangezien we nu ook tent, slaapzak, matje, kookmateriaal en eten met ons meedroegen.

Klik hier voor de review

Review: Buffalo Special 6

Gepost op 16 september 2014  ¤  tags: review  gear      Reageer

Buffalo

Het Britse merk Buffalo is al jaren op de markt. Toch is het merk relatief onbekend. Maar dat is het laatste van hun zorgen. Buffalo wil in de eerste plaats kwaliteitsproducten afleveren die nog steeds in de UK gemaakt worden.
Jan Buys schreef zijn ervaringen neer in een leuke productbespreking.

Klik hier voor de review

[ sluiten ]Reageer

* Verplicht veld

[ sluiten ]