Review: ADIDAS - Terrex Fast R

Gepost op 14 maart 2013  ¤  tags: gear  review      Reageer

ADIDAS - Terrex Fast R

De afgelopen maanden hebben we uitvoerig de Adidas Terrex Fast R kunnen testen. Bij het ontwerpen van deze aanloopschoen werd de nadruk gelegd op stabiliteit versus lichtgewicht. Het resultaat is indrukwekkend!

Klik hier voor de review

ICEBREAKER - Oasis Crewe 200

Gepost op 21 december 2012  ¤  tags: gear  review      Reageer

ICEBREAKER - Oasis Crewe 200

De Icebreaker Oasis Crewe werd de afgelopen maanden onder erg wisselende omstandigheden gebruikt: tijdens een trekking door IJsland, de beklimming van de Zugspitze in Duitsland, rotsklimmen in de Belgische Ardennen, op een sneeuwschoentocht in de Hoge Venen,... Zowel onder een stralende zon als in de gietende regen en de vrieskou heb ik de Oasis Crewe kunnen testen. De weerslag van deze ervaringen vindt u in deze productbespreking.

Klik hier voor de review

MILLET - K Pro Gtx Jacket

Gepost op 14 december 2012  ¤  tags: gear  review      Reageer

SINNER - Montana

Samen met bedrijven als Salomon, Grivel, Petzl en Lafuma spant Millet de kroon van de Franse buitensportindustrie. Ook op internationaal vlak behoort Millet tot het absolute topsegment op de buitensportmarkt.

Afgelopen maanden hebben wij intensief de K Pro Gtx Jacket getest. Toegegeven, deze hardshell van Millet is een investering maar bij intensief gebruik ongetwijfeld een jas om te overwegen.

Klik hier voor de review

SINNER - Montana

Gepost op 10 december 2012  ¤  tags: review  gear      Reageer

SINNER - Montana

Sinner biedt een aantal zonnebrillen aan met categorie 4-lenzen. De Montana is er daar één van. Dit model is een budgetvriendelijke maar erg degelijke zonnebril voor buitensporters. Door de donker getinte categorie 4-lenzen beschermt de bril de ogen tegen sterk zonlicht en 100% bescherming tegen UVA (lange golf ultravioletstralen), UVB (kortegolf ultravioletstralen) en UVC. Hierdoor wordt slechts 3% tot 8% van het zichtbare licht doorgelaten.

Klik hier voor de review

SILVA - Ninox

Gepost op 03 december 2012  ¤  tags: review  gear      Reageer

SILVA - Ninox

De Silva Ninox is een compromisloze koplamp ontwikkeld om te gebruiken tijdens extreme buitensportomstandigheden. De Silva Ninox maakt gebruik van het geregistreerde Silva Intelligent Light systeem. Door de combinatie van een 'high power LED' geflankeerd met twee krachtig breedstralende LED's biedt de Ninox zowel een breed verlicht gezichtsveld als een krachtige schijnwerper.

Afgelopen zomer en herfst hebben wij de Silva Ninox uitvoerig getest. Onze bevindingen kan u lezen in deze review.

Klik hier voor de review

KARRIMOR - Hot Rock 30

Gepost op 23 november 2012  ¤  tags: review  gear      Reageer

KARRIMOR - Hot Rock 30

Deze dagrugzak behoort tot Karrimor's elite-lijn van alpiene rugzakken. Met z'n inhoud van 30 liter is hij het kleine broertje van de Hot Rock 40 en de alpine trekkingrugzakken Alpiniste 35+10 en Alpiniste 45+10. Dat betekent, zoals onze veeleisende test heeft bewezen, echter niet dat dit rugzakje niet geschikt is voor het zwaardere werk.
Wij namen de rugzak voor een intensieve test mee naar de top van de Zugspitze.

Klik hier voor de review

LOWEPRO - Toploader Zoom 50 AW en Topload Chest Harness

Gepost op 08 oktober 2012  ¤  tags: gear  review      Reageer

LOWEPRO - Toploader Zoom 50 AW en Topload Chest Harness

Voor onze trekking in IJsland ging ik op zoek naar een draagsysteem voor mijn reflexcamera dat hanteerbaar is met een zware rugzak én waarmee ik snel de camera kan bovenhalen om beelden te schieten. Na wat online zoekwerk en contact met de mensen van De Beukelaer, kwam ik bij de Lowepro Toploader Zoom 50 AW uit in combinatie met het Lowepro Chest Harness.

Klik hier voor de review

LOWA - Catalan GTX

Gepost op 13 september 2012  ¤  tags: gear  review      Reageer

LOWA - Catalan GTX

De Catalan GTX is een stevige B-schoen voor trekkers en serieuze wandelaars die op zoek zijn naar een lichtgewicht allrounder. De schoen dankt zijn naam aan de Noord-Spaanse autonome regio Catalonië en behoort tot de Trekking serie van Lowa. Binnen deze serie biedt Lowa wandelschoenen aan die geschikt zijn voor meerdaagse wandelingen en dagtochten op bergpaden door goede ondersteuning te combineren met goede demping en afrolprestaties. Door gebruik te maken van verschillende technieken als X-lacing ligt de focus bij Lowa duidelijk ook op het draagcomfort.

Om de Lowa Catalan GTX grondig te testen, nam ik de schoenen mee voor een paar dagtochten in het Duitse Eifelgebied en droeg ik de schoenen gedurende een vierdaagse trekking en enkele stevige dagtochten in IJsland. Daar ik geen tijd had om ze in te lopen, vertrouwde ik Lowa erop dat dit inderdaad niet nodig zou zijn.

Klik hier voor de review

CAMELBAK - Octane Scudo

Gepost op 25 augustus 2012  ¤  tags: gear  review      Reageer

Camelbak Octane Scudo

De Camelbak Octane Scudo is een ultralicht en compact dagrugzakje met geïntegreerde waterzak van 3 liter. De Octane Scudo werd in 2012 aan het gamma toegevoegd. De rugzak is verkrijgbaar in drie kleuren: black/lemon, jasmine green en vivid blue/bright marigold en werd ontworpen voor dagtochten en trailrunning. Het compacte volume van 13 liter is dan ook geschikt voor het opbergen van lichtgewicht regenkledij, oriëntatiemateriaal en wat proviand.
We namen de rugzak mee gedurende verschillende lange dagtochten in de Hoge Venen, de Oostkantons en het Eifel Nationaal Park. Dichter bij huis werd de Camelbak Octane Scudo getest tijdens de vele trailruns doorheen de bossen van Waasmunster.

Klik hier voor de review

LEATHERMAN - Wave Multitool

Gepost op 01 augustus 2012  ¤  tags: gear  review      Reageer

x-socks

Leatherman werd in 1983 opgericht door Timoty Leatherman en diens zakenpartner Steve Berliner. Het idee voor een zakmes met geïntegreerde nijptang ontwikkelde Leatherman toen hij samen met zijn vrouw door Europa en het Midden Oosten reisde.
In België wordt Leatherman ingevoerd door Hombel BVBA. Door een samenwerking met deze invoerder hadden we de kans om de Leatherman Wave mee te nemen op verschillende tochten

Klik hier voor de review

[ sluiten ]



Reageer

* Verplicht veld

[ sluiten ]