Jacht in Wallonië

Gepost op 01 september 2012  ¤  tags: jacht  ardennen      Reageer

jacht

Gezien het jachtseizoen in de Ardennen vanaf morgen van start gaat, zetten wij alles eens op een rijtje: vergunningen, wetgeving, verschillende soorten jacht, aankondigingen, contactgevens gemeenten,...

Klik hier voor het artikel

Beyond the challenge

Gepost op 31 augustus 2012  ¤  tags: antarctica      ReageerDe Belgische poolreizigers Dixie Dansercoer en Sam Deltour hebben het wereldrecord gebroken van de langste niet-bevoorraadde en niet-gemotoriseerde expeditie op Antarctica. Van deze uitdaging brengen zij nu een boek én een toernee uit. Na 74 intensieve dagen op het ijs hebben Dixie en Sam een afstand afgelegd van maar liefst 5013 km. Tot op vandaag is deze afstand nog nooit zonder bevoorrading afgelegd tijdens een expeditie op Antarctica.

“Een dergelijke prestatie vraagt enorm veel kracht, motivatie en doorzettingsvermogen”, vertelt Dixie. “Elke dag opnieuw moet je ertegenaan gaan in de meest extreme omstandigheden. Enkel door onze intensieve en goede samenwerking gedurende meer dan 70 dagen hebben we deze ambitieuze uitdaging tot een goed einde kunnen brengen.”

Naar aanleiding van de publicatie van hun boek "Beyond the Challenge" trekken Dansercoer en Deltour in het najaar van 2012 doorheen Vlaanderen.

Website met data van hun IceTour

Nieuw van Petzl: ultralichte klimhelm

Gepost op 26 augustus 2012  ¤  tags: gear      ReageerPetzl presenteerde onlangs de Sirocco klimhelm, genoemd naar sterke winden afkomstig uit de sahara. De Sirocco is een uit polypropylene gevormde schaalhelm die slechts 165 gram weegt. Goedgekeurd door de UIAA en CE biedt deze helm evenveel bescherming als de zwaardere modellen. Door middel van een magneet is de gesp onder de kin makkelijk hanteerbaar.

Afgelopen maand juli ontving dit nieuwe Petzl-product een “Gold award” op de buitensportbeurs OutDoor. Beschikbaar vanaf januari 2013.

CAMELBAK - Octane Scudo

Gepost op 25 augustus 2012  ¤  tags: gear  review      Reageer

Camelbak Octane Scudo

De Camelbak Octane Scudo is een ultralicht en compact dagrugzakje met geïntegreerde waterzak van 3 liter. De Octane Scudo werd in 2012 aan het gamma toegevoegd. De rugzak is verkrijgbaar in drie kleuren: black/lemon, jasmine green en vivid blue/bright marigold en werd ontworpen voor dagtochten en trailrunning. Het compacte volume van 13 liter is dan ook geschikt voor het opbergen van lichtgewicht regenkledij, oriëntatiemateriaal en wat proviand.
We namen de rugzak mee gedurende verschillende lange dagtochten in de Hoge Venen, de Oostkantons en het Eifel Nationaal Park. Dichter bij huis werd de Camelbak Octane Scudo getest tijdens de vele trailruns doorheen de bossen van Waasmunster.

Klik hier voor de review

Iceberg Tsunami

Gepost op 09 augustus 2012  ¤  tags: film  global warming      Reageer

Wandelen in de Oostkantons

Gepost op 06 augustus 2012  ¤  tags: oostkantons      Reageer

Herresbach

De tijd vliegt voorbij. Het was immers sinds januari geleden dat Jan en ik er nog eens samen op uit trokken. Daarbovenop had ik een weekendje begin juli moeten afzeggen wegens een trip naar de Alpen met Sven. Onze plannen werden verlegd naar het weekend van 21 juli, geen beter moment om richting Duitstalig België te trekken.

Klik hier voor het verslag

LEATHERMAN - Wave Multitool

Gepost op 01 augustus 2012  ¤  tags: gear  review      Reageer

x-socks

Leatherman werd in 1983 opgericht door Timoty Leatherman en diens zakenpartner Steve Berliner. Het idee voor een zakmes met geïntegreerde nijptang ontwikkelde Leatherman toen hij samen met zijn vrouw door Europa en het Midden Oosten reisde.
In België wordt Leatherman ingevoerd door Hombel BVBA. Door een samenwerking met deze invoerder hadden we de kans om de Leatherman Wave mee te nemen op verschillende tochten

Klik hier voor de review

IJsland 2012: voedsel drogen

Gepost op 31 juli 2012  ¤  tags: voeding  ijsland      Reageer

Voeding drogen

Ter voorbereiding van onze trip naar IJsland ben ik volop bezig met het drogen van ingredienten en het samenstellen van gerechten. Afgelopen week droogde ik wortelen, tomaten, tomatensaus, aubergine, ui, paprika, rijst, pasta, appelen en aardbeiden. Gisteren experimenteerden we met porties en samenstellingen. De havermoutpap met fruit (ontbijt) en de rijstschotel met groenten en tomatensaus gaan alvast mee naar IJsland. Ik wacht nog op gedroogde kip om aan de rijstschotel toe te voegen.
Beide schotels wegen momenteel 100 gram voor 1 portie.

Winnaars duotickets naar de Grotten van Han! beken!

Gepost op 30 juli 2012  ¤  tags: wedstrijd      Reageer

Regatta

De winnaars van onze wedstrijd in samenwerking met Regatta zijn bekend!

Jenny Canepeel en Jan Buys krijgen elk 2 tickets voor de Grotten van Han toegestuurd!

Proficiat!

Klik hier voor de wedstrijdpagina

7 ways to respect the mountains

Gepost op 29 juli 2012  ¤  tags: film      Reageer

[ sluiten ]Reageer

* Verplicht veld

[ sluiten ]