Varen op het meer van Bütgenbach

Gepost op 25 juli 2012  ¤  tags: kajak  ardennen      Reageer

Butgenbach

Na weken kwakkelweer was er eindelijk warm zomerweer! Daar het sinds onze trip naar het Biesbosch geleden was dat we onze kajak nog eens te water lieten, besloten we op het meer van Bütgenbach te gaan varen.

Klik hier voor het verslag

Klimmen ten zuid-westen van de Mont Blanc

Gepost op 18 juli 2012  ¤  tags: alpinisme  mont blanc      Reageer

Hoge Venen

Vorig jaar trok ik met Sven voor twee weken naar de Spaanse Pyreneën. Dit jaar besloten we naar Chamonix te gaan. Het plan was om de Mont Blanc te beklimmen vanuit de Italiaanse Gonellahut via de Aiguilles Grises, de Italiaanse normaalroute.

Klik hier voor het verslag

Win 2 duotickets naar de Grotten van Han!

Gepost op 15 juli 2012  ¤  tags: wedstrijd      ReageerIn samenwerking met Regatta geeft theoutdoors.be twee duotickets weg voor een bezoek aan de bekende Grotten van Han. Het buitensportmerk tracht gezinnen warm te maken voor het buitenleven en hun samen de natuur te laten ontdekken.

Om deel te nemen 'deel' je deze foto en beantwoord je enkele vragen via de wedstrijdpagina.

Op zondag 29 juli wordt de wedstrijd afgesloten en worden 2 winnaars geloot uit de deelnemers.

Ga naar de wedstrijdpagina

Ter Zake: Het ijs in de Alpen smelt ijzingwekkend snel weg

Gepost op 13 juli 2012  ¤  tags: alpen  global warming      ReageerAfgelopen dinsdag zond Ter Zake een korte reportage uit over de opwarming van de aarde en de gevolgen daaran voor de gletsjers in de Franse Alpen.
Het integrale videofragment is hier te bekijken.

Ter Zake, 10/07/2012

Plannen trip Mont Blanc (4810m)

Gepost op 06 juli 2012  ¤  tags: alpinisme  mont blanc  klimmen      ReageerVolgende week trekken Sven en ik voor een weekje naar het Mont Blanc massief. Het plan is om vanuit de Refugio Gonella (3071m) via de Italiaanse normaalroute (Aiguilles grises) de top van de hoogste berg van West-Europa te bereiken. Dome du Gouter (4306m) en Aiguille de Bionnassay (4052m) behoren ook tot de mogelijkheden!

Aiguilles Grises (PD+): De voordelen van deze route zijn duidelijk: en pak minder volk en een prachtig landschap. Enige nadeel is de lange aanloop naar de Gonella hut langsheen de Miage gletsjer.

Route Aiguilles Grises

Kamperen met de mountainbike

Gepost op 05 juli 2012  ¤  tags: mountainbike      Reageer

topeak

Kamperen met de mountainbike is vaak een hele onderneming. Het is vaak niet praktisch om comfortabel rond te rijden met al dat kampeermateriaal. Met de Bikamper van Topeak tracht men hier wat aan te doen.

Bikamper is een drie-seizoens tent dat in plaats van een tentstok gebruikt maakt van een 26” mountainbikewiel.
De tent is vervaardigt uit waterbestendige 45D ripstop. Voor het waterdichte buitenzeil is gebruik gemaakt van 70 D ripstop (nylon).
De tent en het buitenzeil zijn compact op te bergen en weegt niet meer dan 1630 gram. De handige riemen aan de stuffzak maken het mogelijk om dit tentje tijdens het rijden aan je stuur te hangen.

Website Topeak

Goudkoorts: Filip Meirhaeghe

Gepost op 03 juli 2012  ¤  tags: mountainbike      Reageer

Polen

Gisteren schetste Canvas in het programma goudkoorts een heerlijk portret van Filip Meirhaeghe, een van de kleurrijkste figuren uit de geschiedenis van het mountainbiken.
Als kind was Meirhaeghe mijn idool en dat is hij nog steeds. Niet enkel voor zijn sportieve prestaties, maar ook omwille van zijn menselijke karakter.

De aflevering is integraal te herbekijken:

Goudkoorts, aflevering 2, maandag 2 juli 2012

Wandelen in de Hoge Venen: Tros Marets, Bayehon en de Hoëgne

Gepost op 28 juni 2012  ¤  tags: hiken  hoge venen      Reageer

Hoge Venen

Al een tijdje dacht ik eraan nog eens richting Hoge Venen te trekken. Bekend van de watervallen van Coo, Plopsaland en het hoogste punt van België: de Signal de Botrange (694 meter). Maar je kan er natuurlijk ook Hoge Venen prachtige wandelingen maken in vaak erg onbekende stukjes natuurpracht. Sinds Nepal waren we niet meer in de Ardennen geweest en er diende ook nog wat materiaal getest te worden. Nele was meteen akkoord om er een weekendje van te maken.

Klik hier voor het verslag

1 reactie

waar halen jullie al die mooie locaties vandaan?
wij weten al waar we eerstdaag gaan wandelen.
en florke gaat zeker mee.

Bericht van ouders van koen op 28 juni 2012

Wereldreizigers uit de regio

Gepost op 27 juni 2012  ¤  tags: publicaties      Reageer

GvA

Op dinsdag 26 juni 2012 verscheen er in de Gazet van Antwerpen, regio Waas en Dender, een artikel omtrent onze reizen.

Klik hier voor het artikel

1 reactie

nele en koen in de frut
wie had dat ooit gedacht
prachtig artikel

Bericht van papa van koen op 28 juni 2012

X-SOCKS - Trekking Energizer

Gepost op 25 juni 2012  ¤  tags: gear  review      Reageer

x-socks

X-Socks is onderdeel van X-Bionic, de laatste jaren zonder twijfel één van de meest innoverende bedrijven wat buitensportkledij betreft. X-Bionic wordt ontwikkeld in Zwitserland en geproduceerd in Italië. Het bedrijf rijft de ene na de andere award binnen en trekt haar innovatieve ideeën door naar X-socks, de kousenlijn van het merk. Via de Nederlandse importeur kregen we een paar Trekking Energizer te pakken om eens grondig uit te proberen.

Klik hier voor de review

[ sluiten ]Reageer

* Verplicht veld

[ sluiten ]