Patagonia gaat voor transparantie

Gepost op 21 juni 2012  ¤  tags: gear      ReageerDat buitensportkledij, en kledij in het algemeen, in lageloonlanden wordt geproduceerd, is algemeen geweten. Over de locatie en omstandigheden van die productiefabrieken is echter veel minder duidelijkheid.
Patagonia ontwikkelde een interactieve kaart waarop het informatie geeft over de locaties, het aantal werknemers,... waar ze hun producten laten produceren. Patagonia engageert zich dus niet alleen voor het milieu maar ook voor het produceren van buitensportmateriaal op een menselijke manier. Benieuwd of andere bedrijven Patagonia's voorbeeld zullen volgen...?

The Footprint Chronicles: Our Supply Chain

Bach Adjust: de eerste volledig aanpasbare rugzak

Gepost op 21 juni 2012  ¤  tags: gear      ReageerIn 2013 komt Bach Backpacks, de kleinschalige Ierse producent van hoogwaardige rugzakken, met een primeur op de buitensportmarkt. Bach introduceert de eerste volledig herstelbare rugzak: de Bach Adjust.
Het innoverende zit hem in het feit dat ook de rug, en dus niet enkel de schouderbanden, kan worden aangepast zodat de ruglengte varieert tussen 48cm en 66cm. Hierdoor is de rugzak geschikt voor kinderen, vrouwen en mannen.
Ook het volume van de rugzak kan worden aangepast. Dit maakt de rugzak geschikt voor dagtochten, klimtochten, trekkings,...
Met andere woorden: een product om naar uit te kijken!!

Bach Packs

Vanaf 2013 alleen nog bio-katoen in outdoorkleding Jack Wolfskin

Gepost op 20 juni 2012  ¤  tags: gear      Reageer

Polen

Vanaf de zomercollectie van 2013 zal outdoorkledingfabrikant Jack Wolfskin. alleen nog maar gecertificeerd biologisch katoen gaan gebruiken in alle producten die katoen en katoenmengsels bevatten. Dit is het resultaat van de ontwikkeling van de onderneming over de afgelopen jaren.

In de Jack Wolfskin-producten die uitsluitend van katoen gemaakt zijn zit al vele jaren biologisch katoen, maar vanaf volgende zomer zullen alle technische katoenmengsels zoals Function 65 niet langer conventioneel geteeld katoen bevatten.

"Onze overtuiging heeft geleid tot het besluit om uitsluitend biologisch katoen te gaan gebruiken, ook al was het een uitdaging om aan alle eisen te voldoen", zegt Christian Brandt van Jack Wolfskin. "We wilden onze klanten niet misleiden door slechts een klein percentage biologisch katoen te gebruiken. Als je wilt dat klanten je serieus nemen, moet je over de hele linie biologisch katoen gebruiken."

Voor de klanten zal met de overgang naar biologisch katoen niets veranderen. Jack Wolfskin zal zelfs de prijzen tot een aantrekkelijk niveau gaan verlagen voor de zomer van 2013.

Bron: http://www.biojournaal.nl

Reynaertloop

Gepost op 18 juni 2012  ¤  tags: lopen      Reageer

Gisteren nam ik voor de eerste maal deel aan de Reynaertloop te Belsele. Ik train altijd alleen in de bossen van Waasmunster om de conditie wat op peil te houden en was vooral benieuwd naar de sfeer van zo'n straatloop.

Het lopen ging redelijk vlot. De gevolgen van een trouwfeest afgelopen nacht bleven beperkt waardoor ik nog binnen een redelijke tijd, 34 minuten, de 8 km liep en op een 29e plaats (op 96 deelnemers) eindigde.

Volgend jaar doe ik zeker opnieuw mee. Het was een mooie omloop en de tijd moet nog wat scherper. Dank aan de organisatie!

Volledige uitslag

1 reactie

een puike prestatie van onze zoon, maar ook van onze dochter.
wij waren erbij en hebben het gezien.
ditmaal zonder florke.

Bericht van ouders koen op 28 juni 2012

PRIMUS Omnifuel Stove met fles, opbergzakje en windscherm

Gepost op 14 juni 2012  ¤  tags: gear  review      Reageer

Ternua

De Zweedse producent Primus vervaardigt al meer dan 100 jaar hoogwaardige kampeervuren en kookmateriaal voor expedities, trekkings en kampeerders. De Omnifuel Stove is met voorsprong hun populairste model en staat in de buitensportwereld bekend als betrouwbaar en duurzaam.Jens van Mounteqshop.be was zo vriendelijk om me een Primus Omnifuel uit te lenen om te testen. Gedurende onze Kayaktrip doorheen het Nederlandse Nationaal Park De Biesbosch werd deze brander uitvoerig getest. Onze bevindingen zijn erg positief.

Klik hier voor de review

Een dag op stap met een wildcraftgids

Gepost op 07 juni 2012  ¤  tags: wildcraft      Reageer

wildcraft

Het is Bart van Wildcraft Gidsen die me hartelijk verwelkomt in Auberge des Castors, in Stavelot. Hij is een onvermoeibare, sympathieke en erg gedreven wildcrafter die de kneepjes van het vak leerde in Engeland. Op zijn vraag wat ik van deze dag verwacht, antwoord ik een beetje schaapachtig: "Zoiets als de avonturen van Bear Grylls misschien?" Hij moet erom lachen. "Leuk en sensationeel zijn Grylls' avonturen wel, maar ze draaien louter om overleven. Wildcraft of bushcraft, wat wij vandaag gaan doen, is er net op gericht om niet in zo'n overlevingssituatie terecht te komen."

Klik hier voor het artikel

China sluit Tibet voor toeristen

Gepost op 06 juni 2012  ¤  tags: tibet      Reageer

Polen

Chinese autoriteiten hebben Tibet gesloten voor buitenlandse bezoekers. Dat hebben reisorganisaties vandaag gemeld. De maatregel komt vlak voor het begin van een groot festival, dat traditioneel veel toeristen lokt naar de regio in de Himalaya.

Tibet staat onder strikte controle van China. Veel Tibetanen hebben grote moeite met de overheersing. De laatste maanden hebben tientallen Tibetanen zichzelf in brand gestoken.

De reisorganisaties zeggen geen benul te hebben hoe lang het reisverbod gaat duren. Ze kregen ook geen verklaring voor de maatregel.

Lees het artikel

Verslag: Kayakken in het Nationaal Park De Biesbosch

Gepost op 02 juni 2012  ¤  tags: kajak  nederland      Reageer

DDrimmelen

Aangezien de weerman stralend weer voorspelde, besloten we er een weekend op uit te trekken met de kayak. Vorige keer viel het plan om het Nationaal Park De Biesbosch te bezoeken, in het water. Met de gunstige weersvoorspelling zou het nu wel lukken.

Klik hier voor het verslag

Summits of my Life

Gepost op 01 juni 2012  ¤  tags: klimmen  alpinisme      Reageer

Zwarter dan zwart… de nieuwe messen van Wenger zijn pikzwart!

Gepost op 28 mei 2012  ¤  tags: gear      Reageer

Wenger

De nieuwste serie messen van het Zwitserse Wenger draagt de passende naam Blackout. De drie messen uit deze serie zijn namelijk volledig zwart, van de tandenstoker tot aan het lemmet. Een hoogwaardige PVD-behandeling, samen met de populaire EvoGrip- en RangerGrip-schalen geven de producten uit deze serie een unieke uitstraling. PVD is een aantrekkelijke, duurzame en intelligente coating voor zakmesonderdelen.

PVD-behandeling
PVD betekent Physical Vapor Deposition en staat voor het proces van aanbrengen van een flinterdunne filmlaag door middel van dampafzetting van een stof op het te bewerken product. De te behandelen oppervlakten moeten van tevoren een behandeling ondergaan om een optimale binding met de film te garanderen. Zowel de duur van deze behandeling als de ingestelde temperatuur luisteren erg nauw. Naast de fraaie uitstraling biedt de PVD-behandeling een aantal voordelen. Het vergroot de weerstand tegen krassen en corrosie op alle behandelde onderdelen, terwijl de scherpte van het lemmet behouden blijft.

Een lust voor het oog
Blackout-messen zijn even multifunctioneel als andere messen van de beroemde messenmaker. Maar zodra ze worden geopend trekt de opvallende zwarte coating van de messen direct alle aandacht. De Blackout-messen zijn uitgevoerd met EvoGrip- of RangerGrip-schalen, die een stevige grip garanderen. Ze zijn 100% zwart dankzij de niet-reflecterende PVD-coating, met als enige uitzondering het rood-witte Wenger-kruislogo. De nieuwe Blackout-messen zullen zeker worden gewaardeerd door verzamelaars, buitensporters en ieder ander die op zoek is naar een uniek model. De messen worden geleverd in een luxe metalen geschenkdoos.

Meer info over Wenger messen

[ sluiten ]Reageer

* Verplicht veld

[ sluiten ]