TERNUA - Non gogoa, han zangoa

Gepost op 25 mei 2012  ¤  tags: gear  review      Reageer

Ternua

Een tijdje terug kwam ik via google terecht op de website van het Spaanse buitensportmerk Ternua. Ik had nog nooit van hen gehoord maar hun producten spraken me zo aan dat ik prompt een mailtje stuurde met de vraag waar ik deze kon bekijken of kopen. Meteen kreeg ik een hartlijke mail terug met het spijtige nieuws dat Ternua momenteel nog niet in de Benelux verkrijgbaar is maar of ik geen interesse had om een paar van hun producten te testen. Met veel plezier gaf ik enkele producten op die me op het eerste zicht erg bevielen. Enkele weken later kreeg ik ze toegestuurd en onderwierp ik ze aan een doorgedreven test tijdens een trekking rond het Annapurna-massief in de Nepalese Himalaya.

Klik hier voor de review

Nepalees meisje (16) bereikt top Mount Everest

Gepost op 24 mei 2012  ¤  tags: expeditie  everest  alpinisme  klimmen      Reageer

Polen

Ondanks de dodelijke incidenten gaat de recordjacht op de hoogste berg ter wereld voort. Een 16-jarig Nepalees meisje heeft als een van de jongste vrouwen in de geschiedenis de Mount Everest beklommen, zo berichtten lokale media. Nimachemji Sherpa bereikte zaterdag de top van de 8.850 meter hoge berg in de Himalaya.

Lees het artikel

Langeafstandspaden in Europa: Van Noorwegen tot de Canarische Eilanden

Gepost op 20 mei 2012  ¤  tags: hiken  europa      Reageer

layer

Vaak het gevoel dat een dagtocht niet voldoende is? Heb je ook die drang om eens wat langer onderweg te zijn en toch niet te ver van huis? Europa biedt ontelbare bewegwijzerde langeafstandspaden waarover je honderden kilometers kan rondzwerven. Ik zette voor jou een zestal prachtige tochten op een rijtje.

Klik hier voor het artikel

300.000 m³ Zwitserse Alpen weg door landverschuiving

Gepost op 18 mei 2012  ¤  tags: alpen      Reageer

Polen

In de Zwitserse Alpen is een gedeelte van een berg door een landverschuiving ingestort en van het een op het andere moment verdwenen. In totaal brokkelde zo'n 300.000 m3 gesteente af, dat in de vallei viel. Niemand raakte gewond en er werd geen schade gemeld. Wel blijven de omliggende dorpen uit voorzorg tot maandag afgesloten.

Lees het artikel

Belg bereikt top van hoogste Poolse berg in sneeuwstorm

Gepost op 17 mei 2012  ¤  tags: klimmen      Reageer

Polen

Op 7 mei is een 35-jarige Belgische avonturier aan een onwaarschijnlijke solo-expeditie begonnen. Louis-Philipppe Loncke doorkruist Polen van het Tatragebergte naar de Baltische Zee en dit zonder enige bevoorrading. Tijdens de gewaagde trektocht van 1.200 km zal hij zo'n 150 km door de bergen trekken, 50 km afleggen op het water met een raft en 1.000 km kajakken. De Belg, afkomstig uit Moeskroen, bevaart de Vistula, de laatste wilde rivier van Europa. Hij beklom als onderdeel van dit avontuur de hoogste berg in Polen.

Lees het artikel

Terug na een onvergetelijke trekking in Nepal!

Gepost op 10 mei 2012  ¤  tags: nepal  hiken  annapurna      Reageer

Annapurna

Annapurna

Tilicho Lake

Na drie weken terug op Belgische bodem! Het was een prachtige trekking die zonder problemen is verlopen. Verslag volgt weldra!

30 jaar geleden bereikten Belgen voor de eerste keer de top van een 8000-er: de Dhaulagiri 1 (8125m)

Gepost op 09 mei 2012  ¤  tags: expeditie  klimmen      Reageer

Matterhorn

30 jaar geleden, op 5 en 6 mei 1982, slaagden vijf teamleden van de Belgian Dhaulagiri 1 Expedition erin om samen met hun Sherpa’s Ang Rita en Ang Jangbu door te stoten tot de top van de 8172 meter hoge Dhaulagiri 1 in Nepal, één van de veertien 8000-ers op deze planeet. Philip Cornelissen, Rudy Van Snick, Marnix Lefever en het koppel Lut Vivijs en Jan Vanhees schreven geschiedenis in de Belgische klimsport want België haalde zijn eerste 8000-er binnen en plaatste zich zo in het kielzog van de belangrijke Alpennaties. Deze prestatie had nogal wat wereldprimeurs in petto. Met hun 25 jaar waren de Belgen het jongste team dat de gigant had bedwongen. De succesvolle beklimming gebeurde in een pure sfeer van ‘sport om de sport’, zonder supplementair zuurstofgebruik. Tegelijk werd Lut Vivijs wereldwijd de eerste vrouw die de top van de Dhaulagiri 1 bereikte. Dit gold ook voor het feit dat zij samen met Jan Vanhees als eerste koppel samen op de top van een 8000-er stond. Het bleef 30 jaar geleden niet alleen bij persaandacht. Nog jaren nadien gaf het team voordrachten met film en dia’s in vele zalen. Ook het Koninklijk Paleis was deze topprestatie niet ontgaan en wijlen koning Boudewijn nodigde het Dhaulagiri team, aangevoerd door expeditieleider Eddie Abts en zijn staff Jean Delaruelle (†) en Herman Detienne, uit op audiëntie met als extraatje een klim op de artificiële klimmuur van het kasteel van Stuyvenberg.

Lees het bericht

Docu: Beyond The Summits

Gepost op 16 april 2012  ¤  tags: alpinisme  rotsklimmen      Reageer

Matterhorn

vanavond 16/04/2012 Canvas 23u45

Beyond the Summits

Franse documentaire (2009) van Rémy Tezier over de Franse alpiniste Catherine Destivelle (Au-delà des cîmes, 2009, FRA)

Catherine Destivelle is een van de beste bergbeklimsters ter wereld. Ze is de eerste vrouw die de beruchte noordwand van de Eiger in haar eentje bedwong. Rémy Tezier volgde haar tijdens drie spectaculaire beklimmingen in de bergen rond Chamonix. Ze wordt daarbij telkens begeleid door iemand die een belangrijke rol heeft gespeeld in haar leven. Met haar vroegere leerling Pauline beklimt ze de indrukwekkende oostwand van de Grand Capucin. Met haar jongere zus Claire trekt ze naar de scherpe piek van de Aiguille du Grépon. En samen met haar vrienden Lothar en Gaby bedwingt ze de enorme sneeuw- en ijswand van de Aiguille Verte.

1 reactie

Heb je naar de docu gekeken? Weet je welke route Catherine, Lothar en Gaby op de Aiguille Verte beklommen? De Charletroute of een route op de NO wand?

Ik ben zeer geïnteresseerd.

deniken@hotmail.com

Bericht van Denis op 23 april 2012

'Spiderman' verovert met blote handen hoogste toren van Qatar

Gepost op 13 april 2012  ¤  tags: klimmen      Reageer

Matterhorn

Alain Robert, alias Spiderman, heeft het weer voor elkaar gekregen. De Fransman beklom gisteren de hoogste toren in Doha en claimt een nieuw record in het Guinness Book of World records. Ditmaal veroverde hij de 300 meter hoge wolkenkrabber van het 'The Torch' hotel in Qatar.

Lees het artikel

Ternua Hander Jacket en Cloney Fleece

Gepost op 12 april 2012  ¤  tags: gear      Reageer

Ternua

Onlangs ontving ik van het Spaanse buitensportmerk Ternua een Hander Jacket, een hardshell gemaakt van, het klinkt raar, een nieuwe stof van Gore Tex die softshell heet. Een een Cloney Fleece van Polartec Powerstretch.

TernuaTernua is een in de Benelux onbekend merk. Het is momenteel ook nog niet te verkrijgen. Op termijn zal hier hopelijk verandering in komen. Want Ternua brengt, op het eerste zicht, erg mooie artikelen op de buitensportmarkt.

De jas en de fleece gaan mee naar Nepal en zal daar gedurende drie weken intensief getest worden. Een review volgt dan ook op de website.

Website Ternua

[ sluiten ]Reageer

* Verplicht veld

[ sluiten ]