Nepal 2012: Trekking rond Annapurna

Gepost op 11 april 2012  ¤  tags: nepal  hiken      Reageer

Annapurna

In de reiskatern van de weekenduitgave van de Standaard (28-29 januari 2012) stond een artikel met de titel: "Er gaat niks boven Nepal". Of er daadwerkelijk geen betere bestemming dan Nepal is, laat ik in het midden. Wat ik wel weet, is dat Nele en ik reeds tijdens ons eerste bezoek aan Nepal al plannen maakten om terug te komen.

Klik hier voor meer informatie

Toppen jagen in het Atlasgebergte van Marokko

Gepost op 07 april 2012  ¤  tags: atlasgebergte  alpinisme  klimmen      Reageer

Marokko

In het Atlasgebergte te Marokko ligt de Djebel Toubkal, met 4167 meter de hoogste bergtop van Noord-Afrika. Een winterbeklimming van deze vierduizender stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Toen ik eind 2011 in contact kwam met een groep klimmers uit het Antwerpse die hetzelfde plan hadden en me uitnodigden om mee te gaan, twijfelde ik niet al te lang. Het plan zag er zo uit: 6 dagen van huis, 3 dagen om te klimmen, 7 toppen om te beklimmen. Kort maar krachtig dus! Veel leesplezier.

Klik hier voor het verslag

Matterhorn dreigt uit elkaar te vallen

Gepost op 06 april 2012  ¤  tags: alpen  global warming  matterhorn      Reageer

Matterhorn

De Matterhorn, een van de bekendste bergen ter wereld, heeft het zwaar te verduren door de klimaatverandering. Wetenschappers hebben ontdekt dat niet alleen de gletsjers, maar ook de berg zelf uit elkaar dreigt te vallen door de warmere temperaturen, en dat in de hele Alpen kabelbanen in gevaar zijn.

Lees het artikel

Negen Belgen bij trektocht gered uit Schotse sneeuw

Gepost op 04 april 2012  ¤  tags: schotland      Reageer

Schotland

Niet ver van waar we afgelopen kerstverlof een wintertrekking maakten:

Britse reddingswerkers hebben gisteren een groep van negen Belgen gered die vast waren komen te zitten in de sneeuw tijdens een trektocht op de Ben Macdui, de tweede hoogste berg van Schotland. Dat schrijven onder meer BBC en The Scotsman. De negen, drie mannen en zes tieners tussen 14 en 16 jaar oud, werden verrast door de hevige sneeuwval die de regio teisterde. Ze zijn ongedeerd.


Lees hier het artikel

Het nieuwe nummer van Far Out ligt sinds deze week in de rekken!

Gepost op 30 maart 2012  ¤  tags: publicaties  hiken  reizen  wildcraft  far out      Reageer

Sinds begin van deze week ligt het nieuwe nummer van het outdoorblad Far Out in de winkel. Naast tal van intersesante artikels bevat het nummer ook 3 stukjes die door mij werden geschreven:
- Heerlijk wandelen in en rond groen Brussel
- De mooiste Europese wandelroutes
- Een dag op stap met de wildcraftgids

Bekijk alvast een preview hieronder:

Winnaars Piolet d'Or 2012

Gepost op 29 maart 2012  ¤  tags: alpinisme      ReageerUit de zes genomineerden (zie eerdere post) werden dit weekend twee winnaars gekozen:

- K7 West (6,615m), Pakistan: Nejc Marcic en Luka Strazar, 2 niet-professionele klimmers, ondernamen een driedaagse beklimming in alpiene stijl van de onbeklommen noordwestwand van de K7 in de Charakusa vallei. Op basis van hun ervaring in de Sloveense bergen, hun prima beoordeling en engagement slaagden ze er in om op hun eerste trip naar de Himalaya een dergelijke prestatie neer te zetten.

- Saser Kangri II (7,518m), India: De top van de Saser Kangri II - de tweede hoogste onbeklommen berg ter wereld - werd door Mark Richey, Steve Swenson en Freddie Wilkinson bereikt via de steile 1700 m hoge westwand. De beklimming duurde vier dagen. Het Amerikaanse team bestond uit zeer ervaren alpinisten en konden daardoor met een minimum aan gewicht deze top voor de eerste maal beklimmen.

Een eervolle vermelding werd gemaakt van de beklimming van de Torre Egger (2,850m) in Argentina. Deze technische ijsklimroute werd geklommen door de Noren Bjorn-EIvind Aartun en Ole Lied. Enkele dagen na de nominatie van hun beklimming kwam Aartun tragisch om het leven bij een klimongeval in Noorwegen.

Officiêle website

Travel Concept Store

Gepost op 28 maart 2012  ¤  tags: reizen      Reageer

Travel Concept Store

Het bekende Connections stelde afgelopen vrijdag zijn Travel Concept Store voor.

De winkel van 700 vierkante meter opent aan de Schoenmarkt 16, een topligging in Antwerpen. Connections mikt daarmee op een grote bereikbaarheid voor haar klanten, maar wil ook de toevallige voorbijganger binnenlokken. De Connections' Travel Concept Store verenigt een winkelgedeelte met een chill-out en discovery zone. Daar zullen maar liefst vijfduizend reisgerelateerde artikelen te koop worden aangeboden.Verdere bestaat de shop uit tien "gates", elk met een eigen thema. Dit zijn ze :

* Inspiration gate met een selectie van wereldkaarten, reisgidsen en -boeken voor wie behoefte heeft aan inspiratie - Departure gate met koffers en bagage accessoires
* Kids gate met een gamma reisartikelen die door mama's bril (met oog op veiligheid en fun) zijn geselecteerd
* Care gate met leuke reisaccessoires om voorbereid en veilig op reis te vertrekken
* Beach gate waar je originele zonnehoeden, badmutsen en kleurrijke strandlakens kan kopen
* City gate met een aanbod van citybags, fototoestellen en andere hebbedingen
* Wildlife gate met onder andere survival kits, hangmatten, zaklampen, ... voor de avontuurlijke vakantieganger
* Comfort gate voor de luxepaarden onder ons met stijlvolle en kwalitatieve accessoires
* Connect gate met alle electronische snufjes waaronder headsets, adaptors, enz.
* Lesportac gate met trendy en functionele lifestyle- en reistassen van LeSportsac
* Travelers' gate waar klanten inspraak hebben en zelf een uitstalruimte kunnen vullen met creatieve reisartikelen

"We willen reizen en reisgerelateerd winkel aanbieden onder één dak", zegt Ronny Bayens. Het reiskantoor van Connections dat nu toe aan de Melkmarkt was gevestigd, vindt ook sinds vandaag onderdak in de Connections' Travel Concept Store aan de Schoenmarkt in Antwerpen.
Bron: www.travelupdate.be

Website Connections

Terug na een succesvolle trip naar het Atlasgebergte

Gepost op 23 maart 2012  ¤  tags: atlasgebergte  alpinisme  klimmen      ReageerSinds vannacht terug van een succesvolle trip naar de Hoge Atlas in Marokko. We beklommen:
- Djebel Toubkal (4167m)
- Djebel Toubkal West (4030m)
- Ras n’ Ouanoukrim (4083m)
- Timesguida n’ Ouanoukrim (4089)
- Akioud (4030m )
- Imouzzer (4010m)
- Tibheirin (3887m)

Verslag en foto's volgen weldra!

Wandelen in het Brabantse Meerdaalwoud

Gepost op 22 maart 2012  ¤  tags: hiken  meerdaalwoud      Reageer

Ninglinspo

Net onder Brussel liggen een aantal bossen die restanten zijn van het grote Kolenwoud, een oerbos dat zich uitstrekte over Noord-Europa en een groot deel van België bedekte. Restanten hiervan zijn onder meer het Meerdaalwoud, Heverleebos en Egenbovenbos die samen één van de belangrijkste Vlaamse bosgebieden vormen. Nieuwsgierig trokken we er samen op uit! Veel leesplezier.

Klik hier voor het verslag

Op naar het Atlasgebergte

Gepost op 15 maart 2012  ¤  tags: alpinisme  atlasgebergte  klimmen      Reageer

Toubkal South Ridge

Overmorgen vertrekken we richting Marokko. Op de planning staan relatief eenvoudige winterbeklimmingen van een aantal vierduizenders:
- Djebel Toubkal (4167m)
- Afella (4040m)
- Ras n’ Ouanoukrim (4083m)
- Timesguida n’ Ouanoukrim (4089)
- Akioud (4030m )
- Imouzzer (4010m)

Links:
Refuge Les Mouflons
Summitpost Toubkal
Camp to Camp

[ sluiten ]Reageer

* Verplicht veld

[ sluiten ]