Panoramafoto's genereren met Microsoft ICE

Gepost op 10 januari 2012  ¤  tags: fotografie      Reageer

screen2

Om panoramafoto's te maken kan je peperdure fotografielenzen en objectieven aanschaffen. Je kan ook met een relatief goedkope pocketcamera beelden schieten en achteraf gebruik maken van gespecialiseerde software waarmee een aantal losse foto's nadeloos aan elkaar worden gezet. Microsoft ICE is zo een tool die je hierbij perfect en kosteloos kan helpen.

Klik hier voor het artikel

Grootste klimhal binnenkort in Gent?

Gepost op 06 januari 2012  ¤  tags: klimmen      Reageer

Indoor klimzaal

Aan de Watersportbaan start over enkele maanden de bouw van de grootste klimzaal van Europa. Met 3.586 vierkante meter klimoppervlakte zal Gent in 2013 waarschijnlijk zelfs over de grootste klimzaal ter wereld beschikken. Kostprijs: 5 miljoen euro.


Lees hier het artikel uit Het Nieuwsblad

The Banff Mountain Film Festival 2012

Gepost op 05 januari 2012  ¤  tags: alpinisme  expeditie  klimmen  film      Reageer

Na een succesvolle tweede editie komt de Banff Mountain Film Festival World Tour vanaf februari 2012 weer naar België! Het Banff is uitgegroeid tot een internationale referentie en wordt nu beschouwd als het grootste en meest prestigieuze festival voor avonturenfilms met de bergen als centraal thema. Het Festival wordt sinds 1975 elk jaar in november gehouden en heeft zijn naam te danken aan het dorp waar het wordt georganiseerd, Banff, gelegen in de staat Alberta in de Canadese Rocky Mountains. Na afloop van het Festival vertrekken de beste internationale avonturenfilms op wereldtournee. Ze worden vertoond in niet minder dan 34 landen en lokken meer dan 200.000 toeschouwers. Bekijk alvast de trailer!Films starten om 20h00! Deuren worden geopend om 19h00! BELGIUM 16 FEB 2012 - 20h00 Antwerpen
28 FEB 2012 - 20h00 Brussel
29 FEB 2012 - 20h00 Brussel
01 MAART 2012 - 20h00 Brussel
08 MAART 2012 - 20h00 Luik
13 MAART 2012 - 20h00 Hasselt
22 MAART 2012 - 20h00 Namen
24 MAART 2012 - 20h00 Eigenbrakel
27 MAART 2012 - 20h00 Kortrijk
29 MAART 2012 - 20h00 Gent

Ga naar banff.be

Greenpeace Year 2011 in foto's

Gepost op 04 januari 2012  ¤  tags: fotografie  greenpeace  film      Reageer

De Transardense Route

Gepost op 01 januari 2012  ¤  tags: ardennen  mounteqshop.be  hiken      Reageer

Voor kerst gaf ik mezelf het wandelgidsje 'De Transardense Route' cadeau. Bij mounteqshop.be bestelde ik het boekje en 2 weken later zat het in de brievenbus. Wat een service!

Dit boekje beschrijft het gemarkeerde wandeltraject tussen La Roche en Bouillon. De 160 kilometers wandelplezier zijn verdeeld over 7 deeltrajecten. Daarbovenop bevat het boekje ook de beschrijving van de Transfamense Route.
Naast het routeverloop biedt dit boekje ook erg veel interessante randinformatie over de cultuur en de geschiedenis van de streek waardoor de route loopt. Genoeg inspiratie dus voor de lente!

Ga naar mounteqshop.be

3 reacties

Hey Koen, wij hebben deze route gevolgd in de herfstvakantie. Het boekje beschrijft alles goed. We hadden ook stafkaarten gekocht maar bleken we eigenlijk niet nodig te hebben, de hele route is perfect aangegeven!
Doen zou ik zeggen, was echt een aanrader!

x

Bericht van Sigrid op 09 januari 2012

Bedankt Sigrid! Hoelang hebben jullie er over gedaan?
Voor de rest alles goed met je?

Groeten,
Koen

Bericht van Koen op 10 januari 2012

Wij hebben het in zeven dagen gedaan zoals in het boekje, omdat het herfst was niet met de tent dus daarom moesten we wel zien dat we steeds een slaapplaats hadden (ja, mietjes wij he ;-)).
Heb je nog tips voor kort weekendje in Ardennen ofzo? Of iets voor een viertal dagen met krokus?
Voor de rest alles prima hoor!

x

Bericht van Sigrid op 13 januari 2012

Wintertrekking door de Schotse Hooglanden

Gepost op 27 december 2011  ¤  tags: hiken  schotland  mountain bothy      Reageer

Midden oktober postte Jan op hiking.be een bericht dat hij op zoek was naar iemand om hem te vergezellen gezien 'de dagen zo lang zijn in december en een reisgezel misschien niet zo'n slecht idee is'. Schotland had ik al langer eens willen doen en ik had op het einde van het jaar nog een viertal verlofdagen over. Drie 'lunchmeetings' en 2 maanden later stap ik samen met Jan het vliegtuig op richting Edinburgh. Veel leesplezier.

Klik hier voor het verslag

Nieuwe hut in het Mont Blanc Massief

Gepost op 14 december 2011  ¤  tags: alpen  mont blanc      Reageer

berghut

Langs de Italiaanse zijde van het Mont Blanc Massief heeft men een nieuwe bergcabine geplaatst die een minimale impact op de natuur zou hebben. Eens de hut haar functie verliest, kan ze eenvoudigweg met een helikopter terug verwijderd worden alsof ze er nooit heeft gestaan.


Lees hier het artikel

Voorbereiden voor Schotland

Gepost op 13 december 2011  ¤  tags: schotland  voeding  hiken      Reageer

voeding

Volop aan het voorbereiden voor het vertrek naar Schotland komende vrijdag. Een aantal maaltijden gaan mee en zullen getest worden: Adventure food, Knorr, Maggi, Trek'n Eat en Aptonia (Decathlon)! Verslag volgt na de trip!

1 reactie

happy days!

Bericht van jan op 23 december 2011

Wandelen in het Limburgse Nationaal Park Hoge Kempen

Gepost op 11 december 2011  ¤  tags: hiken  hoge kempen  limburg      Reageer

Wiwanni

Het moet niet altijd Ardennen zijn. Ook in Vlaanderen zijn er nog stukjes prachtige natuur. In onze achtertuin ligt het prachtige Stropers- en iets verder het Heidebos. Maar Vlaanderen heeft in Limburg zelfs een eigen nationaal natuurpark. De weersvoorspelling was zeer gunstig dus besloten we op zaterdag eens naar 'de' Limburg te rijden. Veel leesplezier.

Klik hier voor het verslag

The North Face Snow Sneaker III

Gepost op 11 december 2011  ¤  tags: gear      Reageer

Snow Sneaker III

Net binnengekomen: The North Face Snow Sneaker III. Deze schoen is gevoerd met primaloft en houden komende winter m'n voeten hopelijk warm . De schoenen zitten erg comfortabel en bieden voldoende steun. Voorlopig dik tevreden!

[ sluiten ]Reageer

* Verplicht veld

[ sluiten ]