Franse alpinisten vast in Mont Blanc-massief

Gepost op 07 november 2011  ¤  tags: frankrijk  alpen  klimmen      Reageer

Mount Everest

Twee ervaren Franse bergbeklimmers zitten sinds afgelopen woensdag vast op 4000 meter hoogte in de Alpen. Door een sneeuwstorm kunnen ze niet afdalen. Helikopters kunnen niet opstijgen en wegens lawinegevaar kunnen reddingswerkers niet naar het duo klimmen. Dat meldden Franse media maandag.


Lees hier het artikel

2 reacties

ondertussen spijtig genoeg overden ...

Artikel staat wel vol met fouten trouwens koen ...

Bericht van stef schuermans op 13 november 2011

Inderdaad, spijtig genoeg overleden.
Ben niet verantwoordelijk voor de inhoud stef, ik post enkel de link naar het artikel!

Bericht van Koen op 14 november 2011

Hert versus jager

Gepost op 06 november 2011  ¤  tags: ardennen  jacht      Reageer

Mount Everest

Een man uit Parijs is gisteren in de late namiddag tijdens de jacht aangevallen door een hert en daarbij zwaargewond geraakt in Vierves-sur-Viroin (Couvin-Viroinval), in de provincie Namen. Hij verkeert in levensgevaar, zo meldt de brandweer van Couvin.


Lees hier het artikel

Snowdonia verkennen in de herfst

Gepost op 05 november 2011  ¤  tags: wales  hiken  snowdonia      Reageer

Na de zomer zoeken Nele en ik nog een bestemming om een vijftal dagen naartoe te trekken. Een avondje surfen op het net brengt de oplossing. We besluiten om Wales in de herfst te verkennen en kiezen voor de natuurpracht van Yr Wyddfa, beter bekend als het Snowdonia National Park in Gwynedd, Noord-Wales. Ook trekken we een dag uit om het machtige kasteel van Caernarfon te bezoeken. Veel leesplezier.

Klik hier voor het verslag

1 reactie

Mooi verslag!

Bericht van Nele op 06 november 2011

Superspalt ontdekt in gletsjer op Antarctica

Gepost op 03 november 2011  ¤  tags: antarctica      Reageer

Mount Everest

Wetenschappers van de NASA hebben een scheur ontdekt in een gletsjer in Antarctica, die steeds groter wordt en de komende maanden een ijsberg tot gevolg zou kunnen hebben even groot als New York.


Lees hier het artikel

Wandelen in de streek van de Ourthe

Gepost op 18 oktober 2011  ¤  tags: ardennen  hiken      Reageer

Herfst is mijn favoriete seizoen bij uitstek. Begin oktober trekken we naar de provincie Luxemburg. We hebben de gite Ferme de la Hé geboekt, een prachtig tot vakantiehuis geconverteerde stal uitgebaat door een Nederlands koppel. Het is de derde maar zeker niet de laatste keer dat we hier naartoe komen. Veel leesplezier.

Klik hier voor het verslag

Sean Villanueva en Nicolas Favresse herhalen Salathé Wall

Gepost op 17 oktober 2011  ¤  tags: rotsklimmen      Reageer

Mount Everest

Gelezen op Belclimb.be

De prestatie dateert reeds van begin oktober maar verdient zeker extra aandacht. Sean Villanueva en Nicolas Favresse herhaalden beide de Salathé Wall in Yosemite, de hardste lijn van El Capitan, 35 lengtes tellend en 8a max. We moeten terug naar juni 1995 voor de eerste herhaling op kop en vrijklimmend. Een prestatie van de Duitser Alexander Huber die het effect van een inslaande bom had op de klimwereld die tijd.

Toiletten op Mount Everest

Gepost op 13 oktober 2011  ¤  tags: nepal  expeditie  everest      Reageer

Mount Everest

Een Nepalese milieuorganisatie vraagt aan de autoriteiten om mobiele toiletten te plaatsen op de Mount Everest. De organisatie hoopt hiermee te vermijden dat alpinisten het zogenaamde "dak van de wereld" verder vervuilen.


Lees hier het artikel

Dansercour en Deltour op nieuwe poolexpeditie

Gepost op 12 oktober 2011  ¤  tags: expeditie  antarctica      Reageer

Dansercour

Op 4 november start 49-jarige poolexplorator Dixie Dansercoer samen met de jonge geneeskundestudent Sam Deltour (26) de langste autonome expeditie ooit op Antarctica. De poolreizigers moeten honderd jaar nadat Roald Amundsen als eerste mens de Zuidpool bereikte, meer dan 6.000 kilometer in 100 dagen afleggen. Dat heeft de persdienst van de expeditie, Antarctic ICE genaamd, aangekondigd in een persbericht.

Volg hun expeditie hier

Eerste Belg succesvol op Manaslu

Gepost op 07 oktober 2011  ¤  tags: manaslu  nepal  expeditie      Reageer

Manaslu

Afgelopen week stond Jean-Luc Fohal als eerste Belg op de top van de Manaslu. De omstandigheden waren perfect waardoor alle leden van het team de top op 8163m bereikten. Met een dag die baadde in het mooie weer konden de alpinisten ten volle profiteren van het uitzicht om tegen de avond terug te keren naar camp 2 waar ze 's nachts arriveerden.

Proficiat!

Mounteqshop-Fotowedstrijd Zomer 2011

Gepost op 05 oktober 2011  ¤  tags: fotografie  mounteqshop.be      Reageer

logo Mounteqshop

Onze bergsportpartner Mounteqshop organiseert momenteel een online fotowedstrijd. Nog t.e.m. vrijdag 7 oktober 2011 kan u deelnemen aan deze fotowedstrijd. U mag ons ook dit jaar 3 leuke, originele en fantastische buitensportfoto's toesturen.

Klik hier

[ sluiten ]Reageer

* Verplicht veld

[ sluiten ]