Belgen succesvol op Cho Oyu

Gepost op 05 oktober 2011  ¤  tags: nepal  expeditie  cho oyu      Reageer

Cho Oyu Expeditie

Volg de Vlaamse expeditie naar de Cho Oyu op deze website.

Gisteren verscheen volgend bericht op de website van de Belgische Cho Oyu Expeditie:

"Net bericht gekregen vanuit het basiskamp. Iedereen is veilig en wel beneden geraakt. Rudi en Urbain behaalden de top op de verjaardag van Rudi. Ludo en Peter gingen mee tot op 8100m. Een meer dan geslaagde expeditie dus!
Het was een zeer zware tocht, zowel omhoog als omlaag. Een uitgebreid verslag volgt één van de dagen als ze een beetje bekomen zijn en terug in Kathmandu zijn."


Proficiat!

Volgende bestemming: Wales

Gepost op 03 oktober 2011  ¤  tags: wales  hiken      Reageer

Snowdonia

Afgelopen weekend hebben we ons ticket (P&O Ferries) voor de overzet naar de Uk geboekt. Bestemming: Wales. Eerste keer dat we hier naartoe gaan en we zijn dan ook nieuwsgierig. Hopelijk is het weer niet te slecht eind oktober en kunnen we wat mooie tochten maken.

Wereldbekermanche klimmen te Puurs

Gepost op 03 oktober 2011  ¤  tags: klimmen  wereldbeker      Reageer

Worldcup Puurs

Afgelopen weekend werd in Klimax II te Puurs opnieuw een wereldbekermanche muurklimmen georganiseerd. Bij de mannen won de Oostenrijker Jakob Schubert. Hij klom net iets verder dan de Japanner Sachi Amma. De derde plaats was voor de Spanjaard Ramon Julian Puigblanque.
Bij de vrouwen is de overwinning voor de Koreaanse Ja-In Kim. Het podium werd aangevuld door Mina Markovic (3e plaats), de leidster in de tussenstand van de wereldbeker, en Angela Eiter (2e plaats). De beste Belg was Loic Timmermans. Hij eindigde op een verdienstelijke 23e plaats.

www.worldcuppuurs.com

Van de prachtige wondervallei tot het mooiste bergmeer van de alpen. Wandelen in het Parc National du Mercantour, Frankrijk

Gepost op 30 september 2011  ¤  tags: mercantour  frankrijk  hiken  alpen      Reageer

In september 2010 trokken Nele en ik naar de bergen in Zuid-Frankrijk. We maakten een driedaagse trekking in het Parc National de Mercantour en beklommen ook via het prachtige Lac d'Allos de Mont Pelat (3050meter). Het werd een prachtige reis over cols, smalle rotspadjes, prachtige bergmeren en watervallen. Deze streek is een echte aanrader. Het verslag (en de foto's) is nu te lezen bij avonturen. Veel leesplezier.

Klik hier voor het verslag

Verslag klimmen Spaanse Pyreneeën

Gepost op 27 september 2011  ¤  tags: spaanse pyreneeën  rotsklimmen  monte perdido  expeditie      Reageer

Van 3 tot 15 september 2011 trok ik samen met Sven naar de Spaanse Pyreneeën. De eerste week deden we enkele graatbeklimmingen in het gebied rond de Pico Aneto. De tweede week sloten we als vrijwilligers aan bij de Monte Perdido Expeditie. Het verslag (en de foto's) is nu te lezen bij avonturen. Veel leesplezier.

Klik hier voor het verslag

Rotsklimmen in Yvoir

Gepost op 27 september 2011  ¤  tags: rotsklimmen  ardennen      Reageer

Yvoir

Afgelopen weekend nog eens naar de Belgische rotsen gereden. Het was geleden van juni en sindsdien heb ik zo goed als niks meer geklommen. Daarom kozen we voor de makkelijke routes in Yvoir. Het klimmen ging goed. Op het klein massiefje Le Tunnel klommen we een 5A, 5B, 5C en een 5C+. Op La Dalle Rose klommen we twee pittige routes op plaat (6A en 6B).

Everest beklimmen makkelijker door global warming

Gepost op 26 september 2011  ¤  tags: nepal  expeditie  global warming  everest      Reageer

Mount Everest

De klim naar de top van 's werelds hoogste berg, de Mount Everest, is als gevolg van global warming de jongste jaren een stuk makkelijker geworden. Sherpa's en alpinisten die de berg goed kennen, zeggen dat als het zo doorgaat de klim snel helemaal ijsvrij zou kunnen zijn. Dat meldt de Engelse krant The Guardian.


Lees hier het artikel

Wolven in de Ardennen?

Gepost op 23 september 2011  ¤  tags: ardennen      Reageer

Werner Van Steen

Er zouden opnieuw wolven leven in onze bossen. Op 4 augustus maakte de cameraploeg van het vrt-programma Dieren in nesten opnamen van een wolf nabij Gedinne (Namen). De wolf is dus na meer dan 110 jaar afwezigheid terug in de Belgische bossen. Al is er volgens bioloog Paul Vandaele pas sprake van een echte terugkeer als roedels hier meerdere jaren territorie bezetten. Wandelaars hoeven ook geen schrik te hebben. Wolven zijn schuw en blijven ver van de mensen.

Workshop natuur- en landschapsfotografie door Wildlife & Nature fotograaf Werner Van Steen

Gepost op 21 september 2011  ¤  tags: fotografie      Reageer

Werner Van Steen

Vanavond, 21 september 2011, organiseert de firma Hotz uit Aartselaar een voordracht in samenwerking met Nature & Wildlife fotograaf Dhr. Werner Van Steen.

De voordracht start om 19u en eindigt rond 22u. Een kleine pauze wordt voorzien met een hapje en een drankje.

Het fotografisch werk van Werner Van Steen geniet zowel nationaal als internationaal erkenning. Om je te overtuigen hoef je enkel maar even te kijken op de site: www.wernervansteen.com

Hotz zal bovendien per inschrijving een bijdrage storten aan Natuurpunt voor het herstel van het Stappersven (Kalmthoutse heide).

1 reactie

Het was de moeite!!

Bericht van Koen op 21 september 2011

Terug thuis...

Gepost op 16 september 2011  ¤  tags: monte perdido  spaanse pyreneeën  klimmen  expeditie      Reageer

Spanje

Veilig en wel terug uit Spanje. Heel de tijd prachtig weer gehad. De eerste dagen mooie graatbeklimmingen gedaan in het Maladetamassief. Daarna aangesloten bij de mensen van Outward Bound en de top van de Monte Perdido gehaald met 7 deelnemers! Verslag en foto's volgen weldra! Eerst terug wennen aan het slapen in een bed, koudere temperaturen en weer gaan werken.

1 reactie

De foto's spraken boekdelen. Prachtig daar!

Bericht van Nele op 16 september 2011

[ sluiten ]Reageer

* Verplicht veld

[ sluiten ]