Walter Bonatti overleden

Gepost op 15 september 2011  ¤  tags: bonatti      Reageer

Cho Oyu Expeditie

Dinsdagavond overleed de legendarische Italiaanse alpinist Walter Bonatti op 81 jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Bonatti realiseerde tal van eerste beklimmingen in de Alpen en de Himalaya. Op 35 jarige leeftijd stopte hij met alpinisme en trok hij als reporter de wereld rond.

Verslag trekking Daverdisse

Gepost op 31 augustus 2011  ¤  tags: ardennen  hiken      Reageer

Van 12 tot 14 augustus 2011 trokken we met de rugzak drie dagen rond in de streek van de Haute Lesse. Het werd een prachtige wandeling door velden en bossen, langs kleine riviertjes en over de Lesse, in regen en zonneschijn. Dichte donkere dennenbossen wisselden af met prachtige vergezichten. Deze streek is een echte aanrader. Het verslag (en de foto's) is nu te lezen bij avonturen. Veel leesplezier.

Klik hier voor het verslag

Expeditie Monte Perdido

Gepost op 27 augustus 2011  ¤  tags: monte perdido  spaanse pyreneeën  expeditie      Reageer

logo Outward Bound

Zaterdag 3 september vertrekken Sven en ik naar Benasque in de Spaanse Pyreneeën. Alvorens aan te sluiten bij de Monte Perdido Expeditie gaan we eerst een weekje rondtrekken in het nationaal natuurpark Posets-Maladeta. Dit park bevat de massieven van Culfreda, Bachimala, Bagüeñola, Posets, Perdiguero en Maladeta-Aneto met een 80-tal bergtoppen boven de 3000 m. Ook de twee hoogste toppen van de Pyreneeën zijn hier gelegen: Pico Aneto (3404 m) en de Pico Posets (3371 m). In 2008 beklom ik hier de Pico Posets (3375m).

Op zaterdag 10 september trekken we naar het Parque National de Ordesa y Monte Perdido. Als vrijwilliger ondersteunen we de expeditie van Outward Bound die aan mensen met een kankerervaring de kans geeft om onder begeleiding de Monte Perdido (3355m) te overwinnen. Sven en ik zullen de deelnemers logistiek bijstaan gedurende de vierdaagse beklimming.

Het is weer een aantal jaren geleden dat ik in de Pyreneeën was. Ik kijk er enorm naar uit om terug te gaan!

Links:
Monte Perdido Expeditie
Outward Bound
Summit Post
Parque Natural Posets-Maladeta

Bekijk alle foto's

1 reactie

Knap gedaan, zowel de inhoud (Koen) als de vorm (Nele).

Oprecht proficiat allebei.

Bericht van papa op 30 augustus 2011

Vlaamse Cho Oyu Expeditie

Gepost op 26 augustus 2011  ¤  tags: nepal  expeditie  cho oyu      Reageer

Cho Oyu Expeditie

Volg de Vlaamse expeditie naar de Cho Oyu op deze website.

De Cho Oyu ligt in de centrale Himalaya, niet ver van de Mount Everest en vormt de meest westelijk pijler van de Khumbu Himal in de Himalaya. De grens tussen Tibet en Nepal loopt over de top van de Cho Oyu. De berg is de 6de in de lijst van achtduizenders. De meting van 1984 gaf een hoogte van 8201 meter aan. De beklimming van de Cho Oyu geldt als relatief eenvoudig voor een berg hoger dan 8000 meter. Cho Oyu betekent: "Godin van het Turkois.

[ sluiten ]Reageer

* Verplicht veld

[ sluiten ]