Ook nieuw sportcomplex met klimmuur te Stekene

Gepost op 04 november 2013  ¤  tags: klimmen      Reageer

indoor

Op 7 juni 2013 werd de eerste spadesteek gezet voor de bouwwerken van een grotere Stekense sporthal.

De huidige sportinfrastructuur barst al enkele jaren uit zijn voegen, waardoor een uitbreiding niet kon uitblijven. Die uitbreiding komt er nu als aanbouw op het braakliggend terrein achter de huidige sporthal.

Op het gelijkvloers komt een nieuwe zaal met plaats voor 12 badmintonterreinen, 3 basketbal-, volleybal en tennisterreinen en een minivoetbalveld. Twee mobiele wanden kunnen de zaal in drie verdelen. De nieuwe zaal is 6 meter langer en 9 meter breder in vergelijking met de oude zaal (33 x 48 m). De capaciteit wordt meer dan verdubbeld. Via een centrale middengang tussen de oude en de nieuwe sportzaal worden bezoekers naar een nieuwe cafetaria met terras geleid. Zowel vanuit de cafetaria als vanuit de middengang heb je zicht op de sportzalen.

Verder komt er een polyvalente ruimte. Dit lokaal zal overdag kunnen gebruikt worden voor de schoolsportklassen. Het beschikt over een kitchenette en een mobiele wand waardoor het ook geschikt is als ontvangstruimte en vergaderruimte. In verhouding tot de uitbreiding worden ook bijkomende kleedkamers en bergruimte voorzien in de nieuwe sporthal.

In samenwerking met de Vlaamse Bergsport Waasland (VBW) wordt er ook ruimte voorzien voor een nieuwe indoor klimhal in het Waasland.

De oude cafetaria zal ingericht worden als gevechtssportruimte en danszaal. De bestaande inkomhal met bureel en vergaderruimte wordt afgesloten van de rest van het gebouw en krijgt een nieuwe invulling als kinderopvang. Door de uitbreiding van de sporthal wordt de ingang verplaatst naar de zijde langs de Nieuwstraat. De bezoeker zal het complex daar binnenkomen tussen het oude en het nieuwe gedeelte.

Het Stekense gemeentebestuur tekende hiervoor een overeenkomst met firma Pellikaan. De oplevering van de nieuwe sporthal is voorzien voor het najaar van 2014.

Meet Joe English - Life as it can be

Gepost op 03 november 2013    Reageer

It's not that i don't like people, i do. I just don't like swarms of them.

Jack English leeft het leven waarvan wij allen dromen. Toen zijn vrouw overleed, trok hij zich permanent terug in zijn zelfgebouwde hut te midden van de wildernis van Ventana, Californië.

Grace Jackson maakte een kort maar erg inspirerend filmpje.

JACK from Grace Jackson on Vimeo.

Eerste steenlegging nieuwe klimzaal op de Blaarmeersen

Gepost op 31 oktober 2013  ¤  tags: klimmen      Reageer

indoor

Op de Blaarmeersen in Gent komt een nieuwe klimzaal die tot de top drie van de wereld zal behoren. De Stad Gent en Bleau hebben de handen in elkaar gestoken voor dit nieuw, ambitieus project.

Schepen Resul Tapmaz, de Sportdienst Gent en Bleau zullen de eerste steen leggen van de nieuwe klimzaal op woensdag 6 november 2013, om 14.30 uur in de Blaarmeersen in Gent.

Het terrein waar de klimzaal opgetrokken wordt, bevindt zich naast het sportverblijf (Zuiderlaan 14, 9000 Gent) aan uitgang West van de Blaarmeersen.

Programma:

- 14.30 uur: eerste steenlegging door schepen Resul Tapmaz
- 14.45 uur: receptie met toelichting van het project door Bert Geerinckx van Bleau

Informatie:
Sportdienst
Huis van de Sport
Zuiderlaan 13
9000 Gent

Tel.: 09 266 80 00
Fax: 09 266 80 10
E-mail: sportdienst@gent.be

Review: OPINEL - N°8 Outdoor

Gepost op 28 oktober 2013  ¤  tags: review  gear      Reageer

Opinel

De Opinel N°8 Outdoor is de gemoderniseerde outdoorversie van de klassieke Opinel N°8. TheOutdoors kreeg de gelegenheid om dit mes gedurende een lange tijd uit te testen in het veld. Na talrijke trips kwamen we tot een erg positieve beoordeling. Dit mes is licht, kwalitatief en betaalbaar. Zonder twijfel een aanrader om steeds op zak te hebben.

Klik hier voor de review

SOG - Entrenching Tool

Gepost op 23 oktober 2013  ¤  tags: review  gear  wildcraft      Reageer

SOG

De Entrenching Tool van SOG is een handig, opvouwbaar schopje waarmee je gerust wat aarde, vuil of sneeuw kan verzetten. Dit product van SOG is minder geschikt voor hikers of alpinisten, des te meer voor bushcraft- en survivalliefhebbers. Sterke punte zijn vooral het geringe gewicht, de compactheid en dat voor een meer dan redelijke prijs.

Klik hier voor de review

Millet's Matrix 30 MBS wint Gear Of The Year Award

Gepost op 23 oktober 2013  ¤  tags: gear      Reageer

GOTY

Recent werd in Amerika de 'Gear of the Year 2013' award uitgereikt door het gerenommeerde Outside Magazine. De prijs werd gewonnen door de Matrix 30 MBS, een innovatieve rugzak speciaal door het Franse Millet ontworpen voor skimountaineering.
Door zijn talloze features, het MBS-draagsysteem (Mobility Back System) en de simpele maar efficiente vormgeving werd de rugzak verkozen als beste product van 2013.

GOTY

Millet producten zijn ondermeer te verkrijgen via: Zalando.be

Verslag: De Mont Blanc op uw nuchtere maag? Tuurlijk !

Gepost op 09 oktober 2013  ¤  tags: klimmen  alpinisme  mont blanc  alpen  frankrijk  italie      Reageer

Mt Blanc

In juli beklom Orlando met Serge de Mont Blanc in de Alpen. Naast de hoogste top van Europa stonden ook nog andere 4000ers op het programma. Lees het verslag van hun succesvolle week in de Alpen.

Klik hier voor het verslag

Verslag: Rondstruinen in Klein-Scandinavië

Gepost op 03 oktober 2013  ¤  tags: hiken  hoge kempen  limburg      Reageer

Hoge Kempen

Naast de Ardennen is Limburg zonder twijfel onze lievelingsregio om te wandelen. Limburgers zijn niet enkel uitermate vriendelijk en gastvrij maar doen ook nog eens heel hard hun best om hun prachtige natuur te bewaren en toegankelijk te maken. Sinds ons laatste bezoek aan het Nationale Park Hoge Kempen werd het park heel recent uitgebreid met de oude mijnsite te Eisden. Met prachtig herfstweer in het vooruitzicht, was dit voor ons de ideale moment om het nieuwe deel te gaan verkennen.

Klik hier voor het verslag

1 reactie

nele en koen ,

zopas nog wat gegrasduind op jullie website.
het mag gezegd : ' formidable '
heel knap wat jullie doen

piet

Bericht van Piet op 14 oktober 2013

Natuurfilm: De Nieuwe Wildernis

Gepost op 11 september 2013  ¤  tags: nederland  film  fotografie      Reageer

De Nieuwe Wildernis

De Nieuwe Wildernis is een film over de natuur van bij ons zoals die nog nooit eerder gemaakt is. De hoofdrolspelers van de film zijn geen acteurs maar dieren: extraverte konikpaarden, oogverblindende ijsvogels en een jong vossengezin. Zij worden een jaar lang gevolgd op hun levenspad door de seizoenen heen.
Twee jaar lang hebben de makers zich teruggetrokken in de Oostvaardersplassen in Nederland en daar unieke beelden geschoten. Het resultaat is een adembenemend natuurspektakel, een film voor het hele gezin. Aarzel dan ook niet en ga hem vanaf 25 september kijken in de Vlaamse bioscoop.

Meer informatie: www.denieuwewildernis.beTERNUA - Ladder shirt en Soundly bermuda

Gepost op 10 september 2013  ¤  tags: review  gear      Reageer

TERNUA

Het is nu reeds meer dan een jaar geleden sinds we de eerste Ternua-producten aan een grondige test onderwierpen. Ondertussen hebben we uit de verschillende collecties tal van producten gebruikt op diverse outdoortrips en zijn wij overtuigd van de kwaliteit en degelijkheid van dit Spaanse merk. Afgelopen trekking doorheen de Italiaanse Dolomieten hebben we dagelijks twee kledingstukken uit de zomercollectie 2013 getest: het Ladder shirt en de Soundly wandelshort.

Klik hier voor de review

[ sluiten ]Reageer

* Verplicht veld

[ sluiten ]