Villanueva en Hanssens op Cerro Torre via de Ragni route

Gepost op 02 januari 2013  ¤  tags: alpinisme      Reageer

Cerro Torre

Sean Villanueva en Stéphane Hanssens maakten gebruik van de perfecte ijscondities in Patagonië om de legendarische Cerro Torre te beklimmen. Ook wel onmogelijke berg genaamd, is Cerro Torre bekend om zijn psychedelische en unieke sneeuwvlaktes. Het duo bereikte de top op 25 december. De klimmers deden dit langs de zuidflank van de berg via de Ragni route (600m 90 M4). Die route werd geopend in 1974 door een Italiaans kwartet bestaande uit Daniele Chiappa, Mario Conti, Casimiro Ferrari et Pino Negri. Ook beschouwd door kenners zoals Rolando Gariboti en Collin Haley als de mooiste ijsbeklimming ter wereld. Sean vertelt: "Het ging heel goed, ondanks onze geringe ervaring met ijsklimmen. We hadden nog maar een week op ijs geklommen in ons hele leven! Het is ook de eerste keer dat we de top van een berg bereikten zonder gebruik te maken van onze klimschoenen." Sean benadrukt dat de ijscondities uitzonderlijk waren. Elk jaar proberen meerdere klimmers de top de bereiken, maar nog maar 22 van hen geraakten effectief boven zonder gebruik te maken van de ladder van de route Compressor (die niet meer bestaat).

Naast deze ijsbeklimming, zijn Sean en Stephane ook aan het boulderen in de vallei. Na Wasabi twee weken geleden, gaat Stephane op zijn zelfde elan door. Hij topte twee nieuwe 8A's.

Bericht Belclimb

ICEBREAKER - Oasis Crewe 200

Gepost op 21 december 2012  ¤  tags: gear  review      Reageer

ICEBREAKER - Oasis Crewe 200

De Icebreaker Oasis Crewe werd de afgelopen maanden onder erg wisselende omstandigheden gebruikt: tijdens een trekking door IJsland, de beklimming van de Zugspitze in Duitsland, rotsklimmen in de Belgische Ardennen, op een sneeuwschoentocht in de Hoge Venen,... Zowel onder een stralende zon als in de gietende regen en de vrieskou heb ik de Oasis Crewe kunnen testen. De weerslag van deze ervaringen vindt u in deze productbespreking.

Klik hier voor de review

MILLET - K Pro Gtx Jacket

Gepost op 14 december 2012  ¤  tags: gear  review      Reageer

SINNER - Montana

Samen met bedrijven als Salomon, Grivel, Petzl en Lafuma spant Millet de kroon van de Franse buitensportindustrie. Ook op internationaal vlak behoort Millet tot het absolute topsegment op de buitensportmarkt.

Afgelopen maanden hebben wij intensief de K Pro Gtx Jacket getest. Toegegeven, deze hardshell van Millet is een investering maar bij intensief gebruik ongetwijfeld een jas om te overwegen.

Klik hier voor de review

Mammut Bluesign Kledij

Gepost op 13 december 2012  ¤  tags: gear      Reageer

Plano Hoody

Mammut brengt sinds kort kledij uit met het Bluesign certificaat. Met dit certificaat engageren steeds meer en meer buitensportproducenten zich om de impact van hun productie op het milieu te reduceren.

In navolging van de eerder op het jaar geïntroduceerde Plano Jacket, komt Mammut deze winter ook met de Plano Hoody op de markt. Deze softshell draagt het Bluesign label en maakt gebruik van hetzelfde materiaal als de Plano Jacket: het SOFtech materiaal bestaat uit 3 winddichte en waterafstotende lagen, is rekbaar en erg slijtvast. Als uitbreiding op de Plano Jacket biedt de Plano Hoody een handige kap waardoor het gewicht van deze softshell uitkomt op 750g. De Plano Hoody zal beschikbaar zijn in 3 verschillende kleuren voor een prijs van 240 euro.

Website Mammut

België op Antarctica: Expo Inside Princess Elisabeth Station

Gepost op 11 december 2012  ¤  tags: antarctica      Reageer

expo

Benieuwd naar het leven op de Belgische Prinses Elisabeth basis op Antarctica? Vanaf 22 december 2012 tot en met 31 mei 2013 loopt er in Tour & Taxis te Brussel een interessante expositie omtrent de Belgische aanwezigheid op Antarctica.

Kostprijs is 13 euro, openingsuren staan op onderstaande link. Zeker een bezoekje waard!

Website Expositie

SINNER - Montana

Gepost op 10 december 2012  ¤  tags: review  gear      Reageer

SINNER - Montana

Sinner biedt een aantal zonnebrillen aan met categorie 4-lenzen. De Montana is er daar één van. Dit model is een budgetvriendelijke maar erg degelijke zonnebril voor buitensporters. Door de donker getinte categorie 4-lenzen beschermt de bril de ogen tegen sterk zonlicht en 100% bescherming tegen UVA (lange golf ultravioletstralen), UVB (kortegolf ultravioletstralen) en UVC. Hierdoor wordt slechts 3% tot 8% van het zichtbare licht doorgelaten.

Klik hier voor de review

Wandelen met sneeuwschoenen in de Hoge Venen

Gepost op 09 december 2012  ¤  tags: hoge venen  snowshoe      Reageer

Afgelopen weekend trokken Dieter en ik naar de Hoge Venen om er de TSL sneeuwschoenen uit te testen. Het bleek een ideale voorbereiding op onze komende trip naar Oostenrijk: veel sneeuw, blauwe hemel en lekker koud!

Bekijk een impressie hieronder:

SILVA - Ninox

Gepost op 03 december 2012  ¤  tags: review  gear      Reageer

SILVA - Ninox

De Silva Ninox is een compromisloze koplamp ontwikkeld om te gebruiken tijdens extreme buitensportomstandigheden. De Silva Ninox maakt gebruik van het geregistreerde Silva Intelligent Light systeem. Door de combinatie van een 'high power LED' geflankeerd met twee krachtig breedstralende LED's biedt de Ninox zowel een breed verlicht gezichtsveld als een krachtige schijnwerper.

Afgelopen zomer en herfst hebben wij de Silva Ninox uitvoerig getest. Onze bevindingen kan u lezen in deze review.

Klik hier voor de review

Nieuw: Bergans hybride Osen Down/Wool Jacket

Gepost op 29 november 2012  ¤  tags: gear      Reageer

Bergans Osen Down/Wool Jacket

Hybride - het beste uit twee werelden

Bergans of Norway presenteert het Osen Down/Wool Jacket.

Donsjacks zijn traditioneel het belangrijkste onderdeel van de wintercollectie van Bergans of Norway. Het aanbod van de Noren is dan ook bijzonder omvangrijk. De zachte winter van 2011-2012 heeft bij de consument echter de vraag naar lichtere donskleding aangewakkerd. Zo zijn de zogenaamde hybride jassen ontstaan: ze combineren de voordelen van verschillende materialen met dons. Het jongste model van Bergans - de Osen Down/Wool Jacket - is ontwikkeld als gevolg van de milde winter en combineert vakkundig de beste eigenschappen van wol met die van dons. Deze combinatie was nog niet eerder verkrijgbaar op de markt. Een speciaal voor Bergans ontwikkeld winddicht wolmateriaal van Pontetorto (Tecnowool) draagt aan de armen, schouders en de heupen bij tot weersbescherming en draagcomfort. Deze hybride jas, die ook optisch zeer mooi oogt, verenigt het beste uit alle materialen dankzij het lichte, maar robuuste en winddichte Pertex® Quantum in combinatie met hoogwaardige dons.

Eigenschappen:

  • Buitenmateriaal uit winddicht Pertex® Quantum
  • Warmte-isolerende 90/10 donsvulling met 700 cuin
  • Winddicht wolmateriaal van Pontetorto (Tecnowool)
  • Vaste en verstelbare capuchon
  • Zakken vooraan en borstzak
  • Verlengd rugpand
  • Ook verkrijgbaar zonder capuchon
  • Gewicht: 715 gram (heren L), 585 gram (dames S)
  • Prijs: 300 euro


Bergans Osen Down/Wool Jacket

Polartec introduceert Alpha: nieuw isolatiemateriaal

Gepost op 27 november 2012  ¤  tags: gear      Reageer

Polartec Alpha

2 Weken geleden verstuurde Polartec een persbericht waarin hun nieuw synthetisch isolatiemateriaal werd voorgesteld. Het product werd Polartec Alpha gedoopt en zal begin 2013 verschijnen.

Polartec Alpha is ontwikkeld om de verhouding tussen isolatie en gewicht te optimaliseren en dat voor actief gebruik in de buitensport. Het traditionele probleem met synthetische dons is het verlies van de isolerende eigenschappen wanneer het nat is en het gebrekkige ademend vermogen. Polartec maakt zich sterk dat hun nieuw ontwikkeld product de oplossing zal bieden.
br /> Polartec Alpha werd aanvankelijk ontwikkeld voor de Amerikaanse Special Forces en zou zeer samendrukbaar en lichtgewicht zijn. Hierdoor is het perfect te gebruiken in combinatie met andere lagen kledij. Volgens marketingdirecteur Allon Cohne biedt Polartec Alpha een aanvulling op het bestaande lagensysteem. Het kan gebruikt worden als bovenkleding of als middenlaag onder hardshell-membranen.

Ondertussen hebben al allerlei grote merken zoals The North Face, Rab, Mountain Equipment, Vaude en Mammut bevestigd dat ze in de toekomst gebruik zullen maken van dit nieuw materiaal. Het zal dan ook niet lang duren eer we dit in de winkel tegenkomen. Wij zijn alvast erg benieuwd!!

Website Polartec Alpha

[ sluiten ]Reageer

* Verplicht veld

[ sluiten ]