Wandelen in het Land van de Hoge Lesse

Daverdisse - Our

Daverdisse

De streek rond Daverdisse hebben we al vaak bezocht. Het prachtige landschap is echter elk seizoen anders en verveelt nooit. Door de uitgestrekte bossen, de variatie in landschap en de aanwezigheid van talrijke riviertjes is het Land van de Hoge Lesse en uitgelezen regio om kilometers in rond te stappen.

In het herfstseizoen is het hier prachtig. De bossen en valleien staan in prachtige kleuren. De Lesse en haar vele zijrivieren staan vaak spectaculair hoog. Echter is deze regio ook heel populair bij de jagers. Informeer je dus goed alvorens je vertrekplaats te kiezen en tocht uit te stippelen. Algemene informatie vind je in het artikel Jacht in Wallonië - Wat? Hoe? Waarom? Waar? Wie? .
Op de website van de Toeristische Dienst van Daverdisse vind je meer concrete info met betrekking tot data, wandelpaden, bossen en verantwoordelijken.

Daverdisse
gps

WANDELING

Daverdisse - Our - Daverdisse

kaart wandeling

Algemeen
Zeer mooie tocht met veel afwisseling
Vertrekpunt
Kerk Daverdisse
Lengte
22,5 km
Looptijd
5 uur
Hoogteverschil
734 meter dalen, 734 stijgen (min. hoogte: 232m; max. hoogte: 421m)
Horeca
Daverdisse
Bewegwijzering
Zelf uitgestippeld, maar vaak over bewegwijzerde trajecten
Kaarten
NGI - nummer 59(5-6) Wellin-Daverdise - 1:20 000

Beschrijving
We parkeren de wagen aan de kerk van Daverdisse. Aan de kerk beginnen talrijke wandelingen. Ook info over de jacht hangt hier uit. We wandelen zuidwaarts van de kerk weg en volgen de verharde autoweg naar links. Waar de baan scherp naar rechts keert, lopen wij rechtdoor over een onverharde weg recht naar de Lesse. Vanaf hier volgen we de Lesse stroomopwaarts tot waar de Our in de Lesse uitmondt. Vanaf dit punt volgen we nu de Our stroopopwaarts voorbij de Moulin d'Our tot net voor het gelijknamige dorp. Aan de boerderij slaan we immers scherp rechts, voorbij het jachtpaviljoen opnieuw de bossen in. We klimmen omhoog, nemen links een klein, bijna onzichtbaar wegje en steken over het voetgangersbrugje de Coulon over. Het gaat lekker omhoog en we blijven steeds rechtdoor wandelen tot aan het kappeletje aan de verharde weg. Achter het kappeletje slaan we rechts, wandelen door het Bois Herbai om de eerste weg links af te slaan. We wandelen door het naaldbos, slaan opnieuw links op het volgende kruispunt en komen zo op de verharde weg uit die naar Porcheresse loopt. Aan het kruis slaan we echter rechts af. Na een korte afdaling klimmen we omhoog naar het hoogste punt van de tocht in het magnifieke loofbos Le Gros Bois. Een lang recht, saai pad door een ongelooflijk mooi en uitgestrekt bos. Aan het einde van dit pad slaan we links en dalen we af tot aan de derde rivier van vandaag: L'Almache. Deze volgen we stroomafwaarts tot we Daverdisse opnieuw vanuit het westen binnenwandelen.

Daverdisse
Daverdisse

Nabeschouwing

Tijdens de herfst worden de Ardennen omgetoverd tot een prachtig kleurrijk wandelpark. De streek rond Daverdisse biedt met de uitgestrekte bossen en de valleien van de Lesse, de Our en de Almache nog net dat tikkeltje extra. Hierdoor is dit een fantastisch gebied voor prachtige herfsttochten. Daarbovenop maken talrijke bewegwijzerde routes het ook voor de minder geoefende kaartlezer mogelijk om prachtige wandelingen te ondernemen. Aanrader!