Partners

Leatherman

Tim Leatherman : Uitvinder van dé originele multi-tool

LEatherman

De Leatherman Tool Group werd in 1983 opgericht door ingenieur Tim Leatherman en diens zakenpartner Steve Berliner. Het idee voor een zakmes met geïntegreerde nijptang ontwikkelde Leatherman toen hij samen met zijn vrouw door Europa en het Midden Oosten reisde. Na een paar jaar van ontwerpen kwam Tim Leatherman in 1983 met zijn Pocket Survival Tool (PST) op de markt. Een jaar later verkocht het jonge bedrijf al 30 000 exemplaren van deze multitool.

Het bedrijf is gevestigd in Portland, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Oregon en produceerde ondertussen meer dan 70 miljoen multitools. Het gamma werd in de jaren uitgebreid met tientallen varianten waarmee het bedrijf zich tot verschillende doelgroepen richt: militairen, monteurs, hulp- en ordediensten, buitensporters,...

De ongelooflijke drive en passie voor design, oog voor detail en het streven naar kwaliteitsvolle producten, vormen de basis van een ware Leatherman-traditie die na 30 jaar nog steeds springlevend is!
De Leatherman Tool Group blijft de belangrijkste speler op de wereldwijde markt. In België worden de Leatherman-multitools ingevoerd en verdeeld door Hombel BVBA.

Website (.be)
Website (.com)

Silva

Dit jaar bestaat Silva 80 jaar!

Silva

Toen een ondernemend trio van Zweedse oriëntatielopers in 1933 het eerste met vloeistof gevulde kompas uitvonden, werd Silva als merk geboren. Deze nieuwe kompassen waren nauwkeuriger maar ook makkelijker in gebruik. Tegelijk lanceerde Silva hun eerste koplamp waardoor onmiddellijk de toon voor innovatie werd gezet.

Heden richt Silva zich op drie domeinen: sport, outdoor en de professionele wereld. In functie van deze verschillende toepassingen biedt Silva koplampen, kompassen, stappentellers, verrekijkers, professionele instrumenten en andere aanverwante producten aan.

Silva is een Zweeds outdoor sportmerk dat gekend is voor zijn vernieuwende producten, onberispelijke kwaliteit en modern design. De laatste jaren ontving Silva verschillende awards voor hun innovatieve koplampen. De nadruk ligt bij Silva dan ook duidelijk op vernieuwing zowel functioneel als esthetisch.

Website

Op de hoogte blijven?

* Verplicht veld

Laatst toegevoegd