SEALSKINZ - Thick Mid Length Sock

Review

SEALSKINZ

SealSKinz is een op en top Brits bedrijf gevestigd in Norfolk dat sokken, handschoenen en mutsen produceert die 100% water- en winddicht, warm en ademend zijn. Door het gebruik van de unieke Porelle-technologie wordt het water buiten gehouden en transpiratievocht actief afgevoerd. Het gebruik van merinowol zorgt voor extra isolatie en comfort.

De producten van Sealskinz zijn ontworpen voor diverse doelgroepen (buitensporters, jagers, paardensport, watersporters,…) en meer dan 50% van hen worden nog in Groot-Brittanie met de hand vervaardigt.

Thick Mid Length Sock

Sealskinz

Het afgelopen jaar hebben we de Thick Mid Length Sock uitvoerig in het veld kunnen testen. Dit model is een allround kous die vooral in koudere weersomstandigheden moet gedragen worden. De kousen zijn perfect water- en winddicht en zorgen ook voor voldoende afvoer van transpiratievocht. Door het gebruik van merinowol aan de binnenzijde, is de kous comfortabel om te dragen. Op strategische plaatsen werd gebruikt gemaakt van elastisch materiaal waardoor de kous goed aansluit.

Op de Thick Mid Lenght Sock geeft Sealskinz 2 jaar garantie. Alvorens het fabriek te verlaten, worden de kousen ook allemaal individueel getest op hun waterdichtheid.

De kous is verkrijgbaar in 4 maten en kost rond de 40 euro.

SealskinzEigen bevindingen

Kousen die waterdicht zijn? Kan dat? Ja!

Aanvankelijk was ik echter sceptisch. Bij het openmaken van de verpakking voelen de kousen niet aan zoals traditionele kousen. Door het ingewerkte waterdichte materiaal, voelen de kousen erg stug aan en is de modelering minder gestroomlijnd dan een gewoon paar wandelkousen. Ik begon me onmiddellijk vragen te stellen over het draagcomfort…

Tijd om het veld in te gaan. Bij het aantrekken van de kousen valt onmiddellijk op dat de merino-voering erg zacht en comfortabel aanvoelen. De vrees die ik had door de minder gestyleerde vormgeving blijkt ook totaal onterecht. De kousen passen mooi rond mijn voeten en ook in mijn wandelschoenen heb je duidelijk evenveel comfort dan traditionele kousen.

Maar waar het bij dit product uiteindelijk om draait is de waterdichtheid. Bij de eerste test in de Hoge Venen werden de kousen letterlijk gedoopt. Na een lange, drassige en natte tocht langs de prachtige riviertjes de Hoegne en de Bayehon en over de drassige brandwegels doorheen de venen eindigen we zeiknat aan de parking. Onze schoenen zijn doornat. Ik ben dan ook verbaasd wanneer ik mijn zo goed als droge voeten uit de (langs buiten) natte kousen te halen.

Sealskinz
8.5 /10

Nabeschouwing

Zijn deze kousen dan zo fantastisch en hun geld waard? Voor drassige tochten: absoluut! De kousen houden niet alleen het water buiten maar zitten gewoon ook erg comfortabel. Echter is het moeilijk te voorspellen hoe het waterdichte membraan zal reageren na tientallen keren gewassen te worden. Tot hiertoe zorgt dit bij ons paar nog niet voor problemen.

positief  Positief

  • Waterdicht
  • Comfortabel

negatief  Negatief

  • Prijzig
  • op termijn: duurzaamheid waterdicht membraan?