SINNER - Montana

Review

SINNER

Sinds 1996 streeft Sinner naar innovatie en kwaliteit. Aanvankelijk als producent van brillen, heden als een internationaal sport- en lifestyle merk dat wereldwijd in 24 landen wordt verdeeld. Naast zonnebrillen biedt het merk ondermeer ook modieuze skibrillen, skihelmen, handschoenen en mutsen aan.

Montana

Sinner Montana

Sinner biedt een aantal zonnebrillen aan met categorie 4-lenzen. De Montana is er daar één van. Dit model is een budgetvriendelijke maar erg degelijke zonnebril voor buitensporters. Door de donker getinte categorie 4-lenzen beschermt de bril de ogen tegen sterk zonlicht en 100% bescherming tegen UVA (lange golf ultravioletstralen), UVB (kortegolf ultravioletstralen) en UVC. Hierdoor wordt slechts 3% tot 8% van het zichtbare licht doorgelaten.

De ogen worden verder beschermt door de zonblokkers die aan de zijkanten zijn voorzien. Om tijdens het bewegen de bril op zijn plaats te houden, is de Sinner Montana uitgerust met antislip nosepads en antislip veren. Al deze eigenschappen maken dat de Sinner Montana uitermate geschikt is voor diverse buitensporten op grote hoogte zoals trekking, alpinisme, gletsjertochten en ijsklimmen. Afgelopen zomer droeg ik de bril tijdens gletsjertochten in het Mont Blancmassief en werd hij meer dan degelijk bevonden. De bril is licht, zit (ondermeer door de antislip) prima op het gezicht en biedt optimale bescherming tegen zowel direct als gereflecteerd zonlicht.

Sinner Montana Sinner Montana

De bril is verkrijgbaar in verschillende kleuren en zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen en wordt geleverd met een stoffen opbergzakje. De adviesprijs bedraagt 39,99 euro. Een stevig opbergtasje is optioneel ook bij Sinner te koop en toch wel aan te raden. Het bijgeleverde stoffen etuitje is niet geschikt om je bril in de rugzak te bewaren.

Let wel dat door de categorie 4-lenzen de bril niet geschikt is om auto te rijden of andere voertuigen te besturen.

Sinner Montana
9 /10

Nabeschouwing

Ben je op zoek naar een eenvoudige toch sportieve en vooral betaalbare zonnebril die je voldoende bescherming biedt bij het trekken of klimmen in het hooggebergte, dan is de Sinner Montana zonder twijfel een erg verstandige keuze. De prijs-kwaliteitverhouding is top!

positief  Positief

  • Categorie 4 lenzen
  • Grip
  • Sportieve look
  • Verhouding prijs - kwaliteit

negatief  Negatief

  • Bijgeleverd etui niet geschikt om bril in te bewaren