TREK'N EAT - Chili con Carne

Review

gamma

Het Duitse Trek'n Eat (onderdeel van de Zwitserse Katadyn Groep) produceert een uitgebreid gamma lekkere en vrij compacte en lichte trekkingmaaltijden, -soepen -ontbijten en -nagerechten. Op een driedaagse bivaktrektocht in de Ardennen maakte ik de Chili con Carne klaar. Dit pakje weegt slechts 100 gr voor een éénpersoonsportie maar is ook verkrijgbaar voor 2 personen.
water toevoegenDe verpakking gaat zeer vlot en proper open waarna je de bodem moet uitdrukken. In het nu opzichzelf staand zakje (stand-up pouch) giet je tot aan de vullijn kokend water (300ml). Deze vullijn is gemarkeerd op de buitenkant van de verpakking. Niet handig om in te schatten. Bij andere producenten van gevriesdroogde maaltijden is deze markering vaak aan de binnenkant aangebracht.
Na goed roeren sluit ik het zakje met de handige ziplock en laat vervolgens de inhoud volgens de gebruiksaanwijzing 10 minuten wellen. Na deze 10 minuten is de maaltijd echter nog steeds vrij waterig waardoor ik vermoed dat ik iets te veel water heb toegevoegd. De smaak van deze Chili con Carne is zeker goed. De bonen, die na tien minuten nog steeds een beetje krokant zijn, en het rundsgehakt smaken goed en het geheel is lekker (maar zeker niet te) pikant. Echter was ik de smaak snel beu.
Ikzelf ben een kleine eter en met deze portie had ik maar net genoeg. Ik vrees dat deze portie voor iemand met een grote honger onvoldoende is. 357 calorieën (per 100g) is ook wat aan de lage kant. Een gemiddelde gevriesdroogde maaltijd bevat toch snel 400 calorieën (per 100g).

Voedingswaarden

Voor 100 g
357 calorieën
Carbohydraten
36g/100g
Proteinen
25g/100g
Vetten
12 g/100g
Allergie-informatie
Bevat gluten, soja producten en lactose.
Vulgewicht
100 g, na bereiding: 400 g

bossen Daverdisse
Deze maaltijd werd getest aan de oevers van de Our, Porcheresse, november 2011

Dank aan Jens van Mounteqshop.be voor het ter beschikking stellen van enkele Trek'n Eat maaltijden.

mounteqshop.be
6.5 /10

positief  Positief

  • Best lekker maar snel beu
  • Zeer compact en lichtgewicht
  • Goed ontwerp van het zakje

negatief  Negatief

  • Geen vulstreep langs de binnenkant
  • Kleine portie
  • Aantal calorieën wat aan de lage kant
  • Inhoud welt niet perfect, blijft nog wat krokant